Raske MennHhihi

HAAHAHHA gaag h

hi
Hi


OS-guld igen.

Sverige tog OS-guld igår. Satt i Jonas soffa och var jättelycklig. Sen fick jag ett sms av min chef. Han gratulerade till guldet.

Min chef skrev ett sms och gratulerade till guldet.

Jag tror att jag har tjatat lite för mycket om skidåkningens vikt för min existens.

Te-servisen

och sen var det ju kvinnan som gick in i en tysk Second Hand affär, råkade tappa locket till en tekanna. Världens kras. Och kom ut med en trasig 24-delars te-servis. Vilket jävla fån, va? Jag menar känner ni henne?Även att det är jordens absolut fulaste servis någonsin!

Vår

Det är vår här. När min syster vaknade upp en morgon här om dagen var det minus 34 grader ute. Här är det idag gott och väl 10 grader och strålande solsken. Tyskarna hävdar fortfarande att det är vinter. Men. Idag hade jag sommarjacka, kortkjol, tights och T-shirt på mig på väg till jobbet och jag blev ändå för varm av promenaden. Jag fick hoppa över små vattenpölar mer än en gång och jag gick förbi en glassbar .

Glassbarer har inte öppet på vintern, Tyskland.

Så håll käften och erkänn att det är vår. Fåglarna sjunger i vartenda träd förfan.

Tvål

Ja, alltså.

Min chef kom alldeles nyss in med en tvål till mig. Tvätta ansiktet uppmanade han. Skrattade och gick sin väg igen.

Alltså, va?

Upptäckte just att jag har svarta streck i ansiktet.


Fet och sned text

Jag har alldeles nyss kommit tillbaka från ett litet samtal med min chef. Samtalet hade ingenting att göra med att jag med uppenbart uppsåt försover mig varje morgon. Vi bor ju ändå i Blaubeuren och som jag tidigare nämt respekterar man här tider lika mycket som man respekterar alla småstenarnas önskan att målas vinröda.

Nej,nej min chef ville bara att jag skulle ta på mig ansvaret för en grupp ungdomar som vill samla in pengar till Haiti. Det låter väl mysigt :) Sen ska jag planera ett tre timmar långt "seminarium" för en annan grupp barn/ungdomar med tema integration. Känns bra att få mindre kontorsarbete

Tänkte bara att jag skulle dela med mig av det. Det är ju när allt kommer omkring det den här bloggen är till för. "Skriv allt som har med ditt EVS år att göra", sa min Mona innan jag åkte. Och jag kan inte låta bli att undra om den här bloggen inte innehåller lite för mycket konstiga erkännanden (så som att jag duschar och äter clementiner samtidigt, lyssnar på Roxette eller att jag inte får se på OS-tillräckligt ofta..) och lite för få konkreta reflextioner om mitt arbete.

åh, andra sidan

Jag äter clementiner och duschar under mitt EVS år, därför måste det rimligen löpa under kategorin "ha med mitt EVS-år att göra"

PS. inte heller jag vet varför texten plötsligt blev fet och kursiv. :(En ansenlig ålder för en valross

Och så plötlisgt hittade jag den. Bilden, som i all sin enkelhet precis lyckas uttrycka hur mycket jag älskar henne.

18 år :')

 


Slänger in en lite nyare bild på oss två också, kommer du ihåg när den togs Jörgen? Det var en fin dag det :)

Möten

Vet ni vad jag hatar (förutom mig själv för att jag läser kissies blogg?)

Jo att jag ikväll måste gå på ett stort möte som jag inte kommer att förstå någonting av, bara därför att min organisation ska visa upp mig. Ett två timmar långt möte under vilket jag personligen inte kommer att kunna tillägga någonting. Jag kommer inte att kunna ha några konkreta synpunkter eftersom jag inte kommer att vara insatt i ämnet. Jag kommer åtminstone att få gratis kaffe.

Måste jag säga att det känns meningslöst? Nå, det som inte dödar, härdar.


Jag har ett ton disk hemma också. Det känns som om det enda jag gör i mitt liv just nu är att diska faktiskt.

OS-guld OS-guld OS-guld!

Åh, och sen så var det ju det där underbara som hände i lördag kväll. Johan Olsson, Anders Södergren, Marcus Hellner. Fan vad nervös jag var. Var tvungen att skrika lite, där i TV-soffan. Och tyskarna de var också glada. Tobias Angerer tog ju silver. Tyskarna var till och med lite för glada. Tysk TV fokuserade LITE FÖR MYCKET på Angerer och alldeles för lite på svenskarna. Vad fick de liksom. En liten närbild och ett lagom torrt konstaterande"Ein gutes Rennen von die Schweden" KILLARNA SKA JU HA BRAGDGULD FÖRFAN. Mest bilder fick jag se på en utpumpad Angerer. Mest intervjuer fick jag höra med Angerer och tysklands förbundskapten. Åh, jag saknar Sverige.

Fruktansvärda hemligheter

Nu ska jag erkänna två fruktansvärda saker om mig själv. Just bara för att jag gillar självplågeri.

Den första: Det händer att jag läser Kissies blogg.

Den andra: Ibland sätter jag på en Roxette - gratest hits-skiva när jag jobbar på cafét.

Ni behöver aldrig mer prata med mig. Kissies blogg liksom. Jag hatar mig själv.


Hej.

Hej.

Järnridån

Idag skulle jag vilja skriva någonting viktigt och vettigt. Men det är någon som smugit in en järnridå* i mitten av mitt huvud.

*ja en sådan som det fanns under Kalla kriget

På tysklandsfronten intet nytt

Åh, vad jag älskar mitt stora, fina nya skrivbord.

Annars har inte mycket gått framåt eller bakåt i världen. Vädergudarna försöker övertyga mig om att det är vår och allra minst påsk och att jag snart ska få påskägg. Men jag är inte dummare än att jag förstår att det fortfarande bara är februari.

För övrigt glädjer jag mig åt att Sverige slog Tyskland i OS-hockeyn :)

Anti-egyptian notepad?Jag menar, vem bestämmer vad det ska stå där?


Skidåkning

Sedan jag flyttade till Tyskland har jag blivit mycket sentimental. Speciellt när det kommer till skidåkning. Jag älskar skidåkning och tycker uppenbarligen att det är mycket viktigt att tala om det för alla jag träffar. Ibland kan jag inte kontrollera mig själv alls faktiskt. Nå, hursomhelst, idag är jag lycklig för Jonas har lovat att jag ska få titta på OS-skidåkningen hemma hos honom. Jag är så lycklig att jag när som helst kommer att brista i gråt. Det är någonintg allvarligt fel med mig :)

Jag började alldeles nyss spontant sjunga. Min chef skrattar åt mig.

Over and out

Han tycker bara att det är trevligt

Idag har jag på mig sådana där häftiga byxor med hål i. Jag sitter alltså på mitt kontor och ser väldigt häftig ut. Jag har inte tvättat håret på ett årtionde men det gör ingenting för sen jag permanentade det så behövs det inte tvättas. Jag har sex stycken små flätor i det. Ja, ni hör ju själva hur cool jag är. Jag har dessutom en Alice Cooper bandtröja på mig. Jag är alltså definitionen av en häftig tjej.

Helt enkelt.

Idag har jag absolut inga arbetsuppgifter, två av mina tre chefer har nämligen lov. Men jag har varit nere på caféet och städat lite sedan igår. Det var faktiskt en jättelyckad kväll. Och har ni tur så lägger jag upp lite bilder från den senare i livet. Jag har också varit hos bagarn och köpt mig lunch. Är det inte fantastiskt. Jag är faktiskt himla nöjd i dag, varför vet jag inte själv. Men jag är på det där humöret som säger åt mig att var tredje minut cirkus ställa dumma frågor till den enda av mina chefer som är här. Han tycker bara att det är trevligt. :)

Finska

Visste ni förresten att jag talar flytande finska? Jodå, det var en av alla de saker som jag lärde mig på semiariet.

Ensin minun taytyy ostaa jääkappi :)


Hihi, jag älskar finska, jag menar finns det något språk på denna jord som mer saknar logik? Det är fantastiskt.

Tyska mataffärer

En typisk tysk mataffär består till en tredjedel av alkohol, till en tredjedel av godis och kakor och till entredjedel av livsmedel.

Jag skojar inte.


Varför är folk inte sjukligt överviktiga här? :(

Die Augen

"Sind meine Augen rot?"
"Ne, ne sie sind Blau"

Ett litet missförstånd att dela med sig av i mörka stunder


En liten välkommstpresent

När jag kom till kontoret idag så upptäckte jag att mitt skrivbord var borta och ersatt med ett jättestort nytt skrivbord. På det nya skrivbordet låg en tysk tidning som handlade om Sverige, Bild Atlas Euro Special, Schweden, 5 vykort med bilder från nordnorge och en hel kartong med salt. Alltså ni vet sådana där små saltpåsar som man får på restaurant.

Jag antar att det är en gåva :)

Hemma i ett depressivt tillstånd

Okej så jag är hemma i Blaubeuren igen. Veckan har varit fantastiskt rolig och jag är därför deprissiv idag. Seminariegruppen hade allt, ett mumintroll en finne som pratade finlandssvenska, en onödigt attraktiv fransman, en partyglad fransyska, en supersöt lettiska med starka åsikter, en glad turk, en turikska med världens vackraste hår, en rumän som såg ut som en äkta skogshuggare, en tjeckiska som hade så tråkigt på sin fritid att hon börjat en spetskurs (en kurs där hon lärde sig göra spetsar, that is), två barbiedockflickor från Ukraina, en långsmal man från Polen, en sportgalen danska och så vidare.

Jag har haft fantastiskt roligt.

men jag har också kommit till en oroande slutsats;  jag är inte ett dugg tillfreds med mitt projekt.
Jag ska naturligtvis göra någonting åt det. prata med mina chefer och säga att jag inte tänkter sitta på kontoret om jag inte har några arbetsuppgifter, blir en bra start. Men inte idag. Idag är det alla hjärtans dag och till cafét kommer det ca 30 kärlekskranka gäster och äter. Min stackars rumskompis satt uppe till halv fyra i natt och jobbade. Idag är hon ändå inte klar. Jag ska naturligtvis hjälpa henne.

Vi ska måla Karl Valentin på alla världens servietter, idéen är nämligen en Karl Valentins kväll med god mat tillsammans med dikter, pjäser och annat krimskrams som den tyske komikern Karl Valentin gjort

 

det är jag som har gjort flyern. FaktisktMitterm seminar

Nu åker jag till Heidelberg på seminarie i en vecka :)


Oförberett lördagsarbete

I morse ringde min chef mig klockan nio och sade att jag nog visst borde komma på det där mötet som han igår sa att jag inte behövde komma på. Det vore tydligen bra om vi var där och visade upp oss typ  Det var kul. Så kvart över nio stod jag vid Orelis säng och försökte få liv i henne. "Wache jetzt liebling" sa jag och fick grymtanden till svar. Sedan när hon äntligen förstod vårt grymma öde grät vi en stund tillsammans. Sen åt vi frukost. Dagen till ära öppnade jag en ny marmeladburk med en bärsort jag inte känner igen. Kan vara björnbär dock.

Så denna lördag har jag jobbat, eller snarare serverat en massa hungriga mötesdeltagare kaffe, hämtat pizza och serverat Pils. Och spelat en massa kort. Rätt så välförtjänta extrapengar måste jag säga.

Ikväll ska jag i alla fall på bio, tyskt bio.

Over and out.

Die Grüne Woche

Jag ser det härmed som min viktigaste arbetsuppgift att skriva ett fint blogginlägg om mina erfarenheter av Berlin och Die Grüne Woche. Jag har därför skjutit alla mina andra arbetsuppgifter åt sidan.

Först av allt vill jag börja med att ställa någonting till rätta. Jag trodde nämligen att det hela rörde sig om en miljömässa, vilket inte var fallet. Fallet var att det var en bonde/lantlivsmässa. Dock hadlade den rätt så mycket om ekologiska produkter. Den handlade också rätt så mycket om öl. Det var ju ändå i Tyskland.

Vår mässplats såg ut på följande sätt.

Alltså en jättestor våg med jorden på ena sidan och en massa träklossar, på vilka det stod saker som "allein Auto fahren, "fliegen" ,"wegwerfentrend" och så vidare, på den andra. Överskriften var "wir leben als hatte wir 4 Erde". Vi lever som om vi hade fyra jordar

Ser ni hur duktigt jag jobbade och informerade?

Det fanns mycket intressanta saker att titta på, se bara hur intresserade jag och Nicole verkar vara av, tja vad det nu är vi tittar på.. Säkert hade det någonting med uppvärmning av hus att göra för av någon anlednign så var vårt stånd placerat mittibland alla möjliga sorters värmepannor

Det här är Linda, hon är tillhäften klädd i kläder av ekologiskt bomull och till hälften klädd i kläder av okänt ursprung som tillsamman kostade 4,5 Euro. Hon var ganska het...

Fast hennes hår såg faktiskt snyggare ut på mig

Det fanns en hel hall full med djur (det var alltså en gräsligt stor mässa) på ena sidan om gången kunde man titta på söta små kor...

och på den andra så kunde man äta dem...

Jag träffade en kung

Nästan alla länder hade egna stånd, själv gjorde Sverige mig stolt med att sälja, älgkorv och Älgsnaps. Eh, tja. Jag frågade faktiskt om de var älg i snapsen men icke. Den var tydligen gjord på örter som älgen äter. Aha! Eftersom jag talade så bra svenska fick vi alla ett gratis smakprov och se bara så lycklig jag var efter besöket. Antar att det kändes lite som att komma hem, eller nåt.

 

Den stackars danska volontären Nicole stukade foten när vi gemensamt hoppade upp för en trappa första dagen, Orelis och jag löste det genom att låna en rullstol av röda korset. Det måste ha varit uttröttande att köras runt med hela dagarna för en dag somnade hon i sin stol :')

Sen drack vi naturligtvis en massa Mate också. Det är ett starkt grönt te (?) åtminstone någonslags grön torkad växt som smakar starkt och beskt och som man dricker genom ett metallrör. Mycket populärt i Argentina. Orelis har tvingat mig att tycka om det :)Respektlösa praktikanter

Orelis och jag har slutat respektera våra arbetstider. När klockorna ringer på morgonen så ligger vi kvar allra minst en halvtimme. Sedan äter vi långsamt och ofta utan att säga någonting annat än "möchstes du Te?"  frukost tillsammans, försvinner in på våra rum och byter om. Träffas sedan åter i badrummet och borstar tänderna. Tittar slött på klockan och upptäcker att hon är strax efter nio. Låter inte det stressa oss nämnvärt. Lämnar lägenheten kring kvart över nio, går förbi posten på vägen till jobbet och anländer strax efter halv tio. Vår arbetsdag börjar egentligen klockan nio prick. Men i Blaubeuren är man inte så noga med tider och än är det ingen som har anmärkt på det. Inte allt för sällan är vi först på jobbet ändå.

Nu sitter jag här  på mitt kontor och dricker mitt medhavda kamomillte för att dämpa mensvärken. Igår åt jag upp en hel påse Merci-choklad av samma anledning, en behandling som jag såhär i efterhand inte rekomenderar. Snart ska jag bråka med hemsidan igen.

Clementin

Erkännande:


Igår åt jag en clementin medan jag duschade.


Den frostfria frysen, från elektrolux

Igår städade vi lägenheten. Jag städade köket, Orelis städade badrummet. Jag städade kylen. Stängde av den och torkade ur den och allt möjligt. Sen satte jag aldrig på kylen igen. I morse hörde vi en väldig duns från kylskåpet. Tittade in och upptäckte att all is i frysfacket höll på att smälta och nu hade dunsat ned i själv kylen. Den var mycket blöt. Den var mycket varm.

Vi skulle kunna säga att jag nu har frostat av mig första frys kyl..

RSS 2.0