Barbie the sexyversion goes student 2010


Jag var ju hemma över min syster (se bilden nedan) Jörgens student 

Där hängde jag henne (min syster) runt halsen på en random, lycklig student

Se så nöjd hon blev :)

 

Så dagens moralkaka blir följande; Det är lätt att göra världen till en lite ljusare plats, skänk bara bort din syster.


Militärflygövning alá andra världskriget :)

åh, ja och sen så har de militära flygövningsveckor i grannorten vilket betyder att 20 meters helikoptrar försöker landa på tågstationen och militärflygplan flyger förbi en meter utanför ditt fönster. Det är nästan som att återuppleva den gamla goda krigstiden.PS. Jag överdriver verkligen inte, de flyger verkligen bara en meter utanför mitt fönster. S
å är det verkligen. Det är etthundra procent sant! Jag lovar. Det är klart att det bara är en meter! Det har jag ju själv sett. Inte det minsta osant säger jag. Nej. 

Sen högg han sina tänder djupt i mårrans kalla svans

 

tänk att det finns människor (tyskar) som inte vet vem Mårran är :/

 


Avdunstning

Det har varit en lång helg och nu är det så varmt så att man smälter. Såg mysigt ut att äta frukost på verandan i morse tyckte jag och lyckades trots Jonas invändningar om att det var för varm övertyga honom om detta. Vi höll ut i ungefär två minuter sen smälte vi bort och avdunstade.

I kväll ska jag få lära mig hur man lagar den sydtyska specieliten Spätzle och så har vi ju Tysklands förlust mot England att se framemot såklart :)

Själv ska jag gå hem och måla en tavla nu tror jag.

Slutligen anser jag att Kartago borde förstöras och i övrigt var jag på Studentbal med Jonas i fredags i, då min ekonomi inte tillåter annat, en mycket lånad outfit.

:)

Face it it's an other day, and it's gonna be the the same tomorrow


Vad är väl en bal på slottet?


Midsommar fail

Tyskland verkar ha glömt att det är Midsommar idag :(

Die Eier

Frukost

Man. Kunde. Inte. Betala. Med. Kort. På. Bageriet. Jag. Har. Inte. fått. Någon. Frukost. Dör. Lite. Rymmer. Från. Jobbet. Alldeles. Strax.

Puss

FEL ATT HA KORTLÄSARE

Müller macht glücklich

Müller gör dig lycklig...

 
Ja, alltså tjii fick ni som trodde att det var kärlek, vänskap eller kanske pengar. Vilket trams! Det var den Tyska allt-i-allo-affären Müller hela tiden. Nu behöver ni inte leta längre. Det känns väl skönt?

Migrationsprogram

Började med migrationsprogrammet idag. Ni vet det där jag utbildar 7:eklassare i migrationsproblem. Var bara fyra ungdomar där. Och allihopa var pojkar. De hade dock en Hello Kitty boll med sig och var rara och förväntasfulla.

Jag hade jättekul.

Aber echt jetzt?

Men yes. Simon ringde nyss och sjukanmälde sig. Betyder att jag har cafétjänst ikväll.

Och jag som precis hade tänkt gå hem och dö av utmattning :(

Och i grannbyn Asch tar folk livet av sig pa löpande band. Och det är inte ens på skoj.

Tread softly because you tread on my dreams

 

 

Jag menar, du har ju för i helvete gummistövlar på dig. Och de är inte ens vattentäta.


Tyska för nybörjare lektion IX


Lächelst du, bringe ich dich um-


Ler du så dödar jag dig.


Jag kan faktiskt inte nog understryka hur viktig denna sats är.

Vorbereitungswochenende fürs Waldheim

Ja, nu är förberednings-helgen för Waldheim* färdig. Det har varit en räcka av massmöten, möten i små grupper och möten i mellanstrora grupper. Själv förstod jag samtalsämnerna i varierande grad. Missförstå mig inte nu och tro att det hade med språket att göra. Jag har inga som helst problem att förstå vad man säger till mig. Men att i detalj planera någonting som du själv aldrig upplevt, tillsammans med trettio andra som har upplevt det hundratusentalsgånger, är lite klurigt.

Om det gav någonting? Naja. Varje kvarts-paus varade en halvtimme och folk kom och gick lite som de ville, den obligatoriska närvaron till trots. Ungdomar i Tyskland är likt ungdomar i Sverige lite hjärndöda. Och ibland vill man väl slå in skallen på någon. Men den allra största hälften var fina människor och jag skulle inte vilja kallade bortslösad tid.

Trött är jag hur som helst och jag har ingen som helst lust att gå hem och diska. Övervintrar här på kontoret istället. Här är det för första gången på 50 ansträngande timmar alldeles lugnt.


*Ett två veckor långt sommarläger för barn på vilket jag och 35 andra unga människor mellan 16-30 ska jobba i sommar.

Hitler lindrar huvudvärk.

Jag hade en sådan fruktansvärd huvudvärk i går. Så jag tvingade min pojke att berätta hur Hitler kom till makten i Tyskland, medan jag låg i sängen med en våt handduk runt pannan.

Det hjälpte. Ett litet tips till er andra huvudvärksbenägna människor. Andra världskriget lindrar. 

Jag är allvarligt störd. Och ber om ursäkt för det. :)


(Kan visserligen ha varit de där två iprenen också) INTE

Det hela var huvudlöst

 

Althoug she thought she was playing it safe -

she ended up losing her head.


Besprechung

Igår var jag på ett spännande möte igen. Det var spännande främst eftersom alla som anlände insisterade på att skaka hand med alla som redan satt innan de själva satte sig. Det hela tog en stund. Sen var alla på mötet kvinnor över sextiofem. Det var vad vi här nere skulle kalla. Eine nette besprechung* det vill säga. Vi drack kaffe och småpratade.

*med reservation för att gramatiken är helt åt fanders. Sabla tyska liksom. Tre ord har jag skrivit och inte ens det kan jag göra rätt!

Blödsinn

Men är det bara jag som inte är en god människa eller? Är det bara jag som inte tycker om människor som är klokare och sötare än jag. Som inte njuter av att titta på vad andra har för spännande saker som är för dyra för mig. Som inte gillar "Men det är ju så roligt för henne". Främmande människor ska ge blanka fan i att ge ut sig för att ha det bättre än jag! Basta.

åh, gudars vad trött jag är nu. Och tröttare blir jag av vetskapen av att jag har ett helt litet diskberg väntandes på mig därhemma.

Jag är inte alls osympatisk. Tvärtom är jag mycket sympatisk. Trevlig. Ja, rar, skulle jag till och med vilja påstå. Och kom inte och påstå att jag ger mig på oskyldiga människor. Jag skulle aldrig drömma om att göra den här inställningen till livet direkt personlig.

Det är lite därför jag inte hejar på Tyskland. Tyskland vinner ju ändå, liksom. Australien däremot. De kan ju behöva lite hjälp. Koppla ihop dessa två resonemang. Och förstå att det hela är...

....blödsinnn

Angående fotbolls VM

Angående fotbolls VM. Så är mitt överlägset största mål att Tyskland ska förlora varenda match. Jag fullkomligt brinner för detta. * Jag sitter där i cafét och tittar på storbildsskärmen tillsammans med de andra som vrålar och skriker så fort Tyskland rör bollen. Visar mitt förakt för detta tråkiga storlag på ett lagom öppet sätt och applåderar plikttroget när motståndarna gör någonting bra**.

Saken är den att det kanske skulle kunna vara kul att heja på Tyskland. Jag menar det är ju olyckligtvis otvivelaktigen ett bra lag.*** Men jag kan inte. Det går inte. Det gör ont i mitt hjärta när jag försöker. Tyskland går ju ändå alltid bra. De behöver inte hejas på. De borde lära sig ödmjukhet och respekt för mindre nationer. De borde sluta vara så uppkäftiga. De borde förlora varenda liten match. De borde brin.. Nej förlåt. Det borde de inte. Men jag menar. Hur kul är det att heja på Tyskland? Jag hatar Tyskland.

Sedan att alla bilar, hus och trädgårdstomntar i hela Blaubeuren har smyckats med tyska flaggor och att en massa bilar faktiskt for runt i Blaubeuren och tutade i flera timmar efter att Tyskland hade vunnit den första gruppspelsmatchen mot Australien! Det gör bara saken en smula surrealistisk.

Jag saknar att ha ett lag att verkligen heja på och jag saknar att se på VM med min familj och mina vänner**** .

Men det går inte att sticka under stolen med att det faktiskt är jätteroligt att motarbeta resten av Blaubeuren i denna fråga.
Adjö då*Nu gick det ju i och försig inte så bra i första matchen, Tyskland-Australien 4-0. Austrlien svek mig...

** Såsom avsiktliga försök att skada det tyska laget

*** Dessutom har det en spelare som heter Schweinsteiger (svinstigare) Jag menar hallå....

**** Vilka samtliga förstår värdet av en tysk förlust

Och så levde de lyckliga i alla sina dagar, amen

Det första jag lade märke till när jag kom hem var prinsessbrölloppet. Det var överallt. På alla löpsedlar. På alla radiokanaler. Och upptryckt på T-shirts.  Men ändock som en slags näpen paradox, på typ ingens läppar. Vilket var rätt skönt. Då detta prinsessbröllopp intresserar mig ungefär lika mycket som min vänstra lilltånagel. Kanske till och med ännu mindre.

Übrigens var jag på en skola och pratade svenska idag. Det var ingen som förstod mig, så vi lekte en lek istället. Som en slags förberedning inför vårt lilla migrationsprojekt som börjar på måndag. Det går ut på att vi ska "utbilda" sjundeklassare till migrationsexperter. Höhö. Det är en rätt mysig uppgift. Som jag efter det evinnerliga pappersarbetet sätter stort värde på.

Ska gå till grönsakshandlaren nu. Ska köpa sallad.

Tschüsi

En liten anonym dator

Men vad roligt det känns att jag glömde att komma ihåg att ta med mig daton som jag stal från jobbet igår. Känns ju värt det att gå hem nu och hämta den, konka den hit och sen gå hem igen. Bara för att det dessutom är 60års kalas här snart. En medarbetare blir vist uråldrig. Lägg märke till att jag inte är bjuden. Ska bli kul att komma och störa :)

Tror ni att det märks om det saknas en dator nästkommande vecka. En liten anonym dator bara.

Va?

Ohne BH durch Blaubeuren.

Naja. Har precis skrivit ut flygbiljetten hem. Idiotdatorn krånglade såklart och fötterna gör ont för de brändes sönder av asfalten på väg hit. Nej jag tänker inte ta på mig skor. Det är alltså varmt förresten. Kallar det värmebölja, Jonas kallar det vår. Påmin mig om att jag ska slå honom..

Titeln är finurlig va? jag har blivit tjock förstår ni. Gravt överviktig som ni nog märker om ni tittar på bilderna i föregående inlägg. Hursomhelst kan jag inte stänga min sommarklänning längre. Fan! Gick precis som jag slopade BH:n. Blev lite platt och ihoptrckt och obekvämt och så. Men vem fan bryr sig. Sommrar kräver sommarklänningar. Tänker i vilket fall ignorera att jag blivit tjock så här på äldre dar.

TJOCKIS

I en annan del av världen har jag fått pengar igen. Det är inte alls lika kul som att äta småsten. Men det funkar väl det också :(

En slutkläm!

Jag var i Augsburg i Torsdags på Ausladsstamtisch (Utlands-stam-bord höhö) Min absoluta favoritsak med att vara volontär. Man träffar så mycket folk och är så interessant. Och viktig. Bakade chokladbollar och låtsades att det var svenskt. De älskade chokladbollarna. Finns tydligen inte i Tyskland. Ännu ett bevis. Tyskland suger.

Hard work, work

Det har varit mycket på jobbet nu på sistone. Vi ska föreberda en massa kreativa aktioner som ska framföras på en blåkonsert och det tar mycket tid. Man måste öva på såpbubbleblåsning, pyssla fram pilar, plockar blommor och klättra i träd. Idag var vi återigen på skådeplatsen och provsköt lite pilar samt kontrollerade om man kan tejpa fast en raket på en av pilarna och sedan hänga fast den i en lina mellan två träd och låta den fara däremellan. Testresultat. Livsfarligt. Jam ni hör ju vilket ansträngande jobb jag har. Det är rent förfärligt och helt och hållet dödstråkigt!åsa, Dani och en såpbubblemaskin <3


Såpbubbla heter Seifeblase (tvålblåsa = sjukt ocharmigt namn :( )
Genomled dagen med viss svårighet.


Ja, vi var ju tvungna att testa ljudanläggningen. Bar faktikst med oss ljudanläggningen en hel dag. Det är en fin ljudanläggning. (Ja, den svarta lådan som Dani bär på!)
Geschenk von meiner Liebling 

Fick en present av min liebling av en man från hennes stad Allen, som är här pa besök. Yerba och en fin liten bägare att dricka den ur. Har blivit mer argentisk än tysk av mitt år här vill jag lova. <3 åh som jag saknar min Orelis.


Hemmåt

Kommer hem den mellan den 6:e och den 11:e förresten. För min syster Jörgen fyller 50 och min fader tar studenten.

Jag älskar att komma hem, för jag har varit borta så länge och jag har en rysk maffiaboss som väntar på mig och flera miljoner syskon. Typ. Tänk så mycket jag inte visste innan jag flyttade hit, som tillexempel hur fint det är att komma hem igen. Hemlängtan är just en sådan sak som man inte kan undvika. Hur cool man än är.

Rock die Heide

Jobbade på en liten rockfestival i helgen, sålde Crepeeeees som ni ser på nästkommande bild. Kännde mig alldeles hemma och nöjd med livet. Var riktigt bra band och riktigt dåliga band, ni vet sådär som det är på små lokala rockfestivaler :)Skarpa och fina bilder på scenen

GLASS FANNS ATT KÖPA :D


Och jag som klagat på att jag fått för lite hårdrock här nere, nu måste jag ju hålla käften en stund. Ungefär som att jag inte får klaga på att tyskarna kör för fort sedan jag själv fick fortkörningsböter. Nej hörrni, jag gillar mitt jobb.

Band att rekomendera därifran: Hollywood Burnouts, Rock und Rollinger, Hey Jöe :)

Le!

 

Dani försöker höja stämmingen här på jobbet. Och. Han gav mig ett kex. Jag gillar mitt jobb.

RSS 2.0