Ett havDär finns ett hav, stilla och lugnt, gråblått och disigt.
Vackert men tomt. Dött som en ruttnande fågel på ensam och stenig strand.
Och mitt ute på detta vatten, finns inte en chans att nå land.
I det finns det öar av kärlek och tro.
Men inte nån eka och du kan inte ro. 
      
Där finns träd vävda av viskningar sagda i natten,
och stenar som glimmar av de vackraste skratten.
Där finns kärlek och kyssar och all fantasi.
Men inte en endaste uns av magi.
Där finns lycka och ömhet och vänskapen med.
Och tusen små blommor med bladen på sne.

Man kan komma till öar om man kryssar med båt,
men bara det stormar och är riktigt svårt.

Kan hända att seglatsen är värd all den mödan

men troligtvis har Du trotsat stormen
alldeles i
 onödan.


Man måste försiktigt dra ut de ihopknölade delarna igen

Pappersbunten är på strax över hundra ark. De ska alla kopieras tjugofem gånger.

Kopiatorn äter papper .

:)

Idag
Ni vet den där känslan av att någon har tagit ditt huvud och placerat det på en märkligt färgglad plats. Det gör naturligtvis fruktansvärt ont där huvudet skiljts från kroppen, men samtidigt är färgerna så väldigt fina.

Kärlek

Varför älskar alla mig? Vad fan har jag gjort för att förtjäna all denna ovillkorliga välvilja från alla möjliga håll? VA!?

Svara då...

:I

Sommar

Sommaren är här förresten.

jo Tyskland tyckte att det var viktigt att hoppa över våren som ju normalt inträffar om en månad eller så och ge oss svensk sommarvärme.

Jag klagar inte, jag spelar fotboll med min nya argentinska familj och äter glass vid Blautopf*

* En pytteliten konstgjord sjö som alla här i Blaubeuren är vansinnigt stolta över. Tyska turister strömmar hit och Blaubeuren blomstar och det kan man ju förstå jag menar det är ju ändå en 10 kvadratmeter stor sjö med ankor i...

Utan a

Jag är död.

död.

död.

död.

ska ga hem och dö nu.

Jag älskar föresten att bli niad. Far mig att känna mig viktig. Ett litet barn fragade mig om vägen förut. Wissen Sie sa hon. Jag har sa jävle hög status!

Men inga a:n :/


Väldigt ärade Fru kempe

Fick ett brev adresserat till:
Sehr geehrte Frau Kempe
Väldigt ärade Fru Kempe

Väldigt ärade Fru Kempe? Sehr geehrte Frau Kempe! VEM FAN TROR DE ATT JAG ÄR LIKSOM? Kungen!? Flyter blått blod i mina ådror? Har jag uträttat någonting stort? Är jag en hjälte!!? VAD VILL DENNA MÄNNISKA MIG? Va fan har jag gjort för att vara så väldigt, väldigt ärad?

Sen tittade jag tillbaka på ett par foton från min tid i Tyskland och det hela klarnade genastLänge leve KUNG ÅSA!


Seriemord och magiska nycklar

Igår kväll när jag kom hem från Kaféet och tänkte stupa i säng låg det en nyckel och 10 cent på min täcke. På nyckeln hade någon ristat in ordet NOT. Och jag insåg naturligtvis att jag hamnat mitt i en skräckfilm och informerade genast Orelis om att vi var tvungna att vänta oss besök av onda krafter i natt. Förmodligen, sa jag, förmodligen kommer ingen av oss att överleva natten.

Jag kunde inte för mitt liv komma på varifrån nyckeln skulle kunna komma ifrån, den såg då alldeles för modern ut för att passa i något av lägenhetens lås. Det var på det hela taget mycket spännande där ett tag.

Sen ringde Jonas och sökte sin husnyckel. Jävla glädjedödare liksom :(

Den nya Orelis

Min helg tyckte att det var roligt att springa ifrån mig och nu sitter jag här på kontoret igen. Bredvid mig talas det spanska så att det bara skriker om det. Daniel, den nya volontären också han från Argentina och Orelis avlösare  Orelis du fååår inte åka, Du får inte lämna mig! Älskling, Argentina är jättelångt bort ju!! :( kom igår. Orelis är glad förstås, och pojken verkar nog trevlig även om han inte pratar så mycket annat än spanska. Om 6 veckor ska han ta över Orelis jobb och nu skolas han in. För språkets skull, alltså. Så svårt är inte jobbet att man behöver 6 veckors inskolning.

Tycker fortfarande inte att det känns okej att Orelis snart ska åka hem. Går nog in i en djup deprission nu.

Tjarå

Vinterminnen


"Åsa, jetzt muβen wir drausen gehen mit nur füβer!"
"Was?"
"Ja, komm!"
"Was, liebling meins du barfuβ?"
"mhm" 


För att fira att våren verkligen är här i Blaubeuren nu, ville ja bara visa vad Orelis och jag roade oss med i vintras (läs, när jag tyckte att våren var här)

 


Tiburtius, älskling, maten är klar

Alltså, de 14:onde april har Tiburtius namnsdag.

Tiburtius?

TIBURTIUS?!


Kusinnederlag

Visste ni förresten att jag har fått en ny liten kusin? Det var ett tag sedan nu, Elsa heter hon. Ett mycket vackert namn om du frågar mig :)

Jag gillar att få kusiner, för jag är numera en mycket kusinrik människa, 13 stycken kusiner har jag. Och det är faktiskt en hel mängd det...

...tyckte jag tills jag berättade för Orelis om min många kusiner och hon började räkna upp sina.

33 stycken kusiner har Orelis

Det var ett tungt nederlag det

Chokladlådorna, en liten uppdatering

Bara så att ni inte tror att jag har världens sämsta jobb.

Chokladlådorna säljs för att sammla in pengar till ett Freizeitsheim för barn.

Och i morse gick jag till jobbet med jackan på armen.


Helvetet på jorden


Av alla webbradior i hela världen fungerar endast RixFm.

Jag har 300 chokladlådor att göra i ordning!


Klistermärken på chokladaskar

Goder afton,

jag är himla trött, snart ska jag springa* hem genom Blaubeuren och sendan ska jag handla. Det har varit en ansträngande dag. Först var det Schülercafé och tisdag, vilket innebär att det är mycket folk och man bara går och hoppas att maten ska räcka. Vilket den inte gjorde. Turligen** fanns det fischstäbchen i frysen. Sen har det varit lite kaos på kontoret eftersom en miljon*** små chokladaskar av metall måste vara färdiga att ges bort och säljas på torsdag. Olyckligtvis är Orelis på seminarium och jag har fått ängna dagen åt att till en början ensam och sen tillsammans med mina chefer klistra på reklamklistermärken på askarna, och på mappar och i taket och på golvet och i ansiktet. Nu ljuger jag. Det var bara på askarna och mapparna. Extra kul är det att klistermärkerna är för stora för askarna och därför måste beskäras först. [Nämnde jag i förra inlägget att jag inte kan göra saker rakt och genau?] Nåja, eftersom jag upptäckt svt-play så var det inte så illa utan ganska trivsamt. Dumma uppgifter kan vara riktigt avslappnande, speciellt som man får kolla på Skavlan samtidigt som man utför dem.
 OCH därtill äta butterbretzel
I ALLA FALL 

Fick äran att ringa min troliga efterföljande på posten som EJV Blaubeurens EVS-volontär eftersom Schorsch finner det lite jobbigt och ansträngande att prata engelska. Själv slapp jag engelskan eftersom min efterföljande är ålänning och pratar utmärkt svenska. Vi tar det som ett bevis på att jag själv gjort himla bra reklam för Sverige eh.. svensktalande människor :)

*Jag tänker då verkligen inte springa!
** Det var ett himla fint ord det :)
*** tror att siffran ligger närmare 300 :(

Inte okej

Jag kan inte göra saker rakt, ordentligt eller prydligt.

Det går inte.

Har försökt göra laminerade små Essenkarten hela morgen. Det känns inte okej.

De är sneda och fula.

NU STRUNTAR JAG I DET OCH DRÄNKER MIG ISTÄLLET

:')

Tyskland och snoret

Innan jag flyttade hit var begreppet* Taschentuschen** relativt obekant för mig. Nu är det lite av det mest frekventa ordet någonsin. Det råkar nämligen vara så att tyskarna är världens snorigaste folk. Helt ärligt. Du kan inte gå någonstans utan att någon står och snyter sig framför näsan på dig. Och du kan inte samtala med någon utan att denne frågar dig om du inte råkar ha någon Taschentusche i fickan så att denne kan snyta sig och därefter som om ingenting har hänt fortsätta samtalet.

What's the deal, Tyskland?

*Tänkte här väldigt länge på hur "begreppet" stavas, ville verkligen skriva Begriffet istället för Begreppet. Tog etwa ein viertelstunde att räkna ut att det i svenska språket inte stavas så.

**Ni vet såna där små pappersnäsdukar

Den perfekta leken

För tillfället sitter jag och försöker hitta på en mängd lekförslag som kan passa för en gäng (osäker på hur många, troligtvis jättemånga) skolbarn (12-14år) som ska ha en fest med lekar och disco. Låt oss därför tacka gudarna för internet och Lekarkivet.se.

Very well

hittade i alla fall den perfekta leken.
Hemma igen

Jag blir alltid deprimerad när jag kommer hem igen. Inte för att jag inte trivs hemma men för att jag alltid måste slänga halva kylen. Packa upp, tvätta  och städa. (Städa eftersom jag alltid åker i världens stress och lämnar lägenheten uppochned då jag inte har någonsomhelst förmåga att planera saker)

Jag har lock för öronen och snuva. Snuva är ett sött ord. Men snuva är inte sött.

Nu ska jag strax gå ned till Caféet för att ha möte om 24-stundekick. Någonslags veranstaltung som går ut på att några idioter spelar fotboll 24 timmar i sträck och sammlar in pengar till Argentina genom att göra mål. Detta är det största som händer i Blaubeuren  och för alla urinvånare är det så fantastiskt självklart vad det hela går ut på och hur det genomförs att de inte riktigt verkar fatta att jag inte har någon aning. Det jag ska ned på nu är en organisationsträff. Jag slår vad om att ja inte kommer att få en syl i vädret [ämnet leder väldigt ofta till livliga disskussioner som inte är lätta att hänga med i] och att mötet varar minst 3 timmar. Det blir nog roligt :) 


Crans Montana

Aker till Crans Montana i Schweiz med jobbet i morgonbitti. Jag har kanske ingen täckning där, överlever kanske inte resan dit, skidakningen eller resan hem. Det var bara det jag vill säga kanske. Puss


Abort

De som tycker att abort är mord.

Vet för det första inte vad liv innebär,
vet för det andra inte vad mord innebär.

Översättning

Jag sitter och försöker översätta en text från tyska till svenska. Varför har ingen talat om för mig att det är jättesvårt att vara översättare? Det är inte det att jag inte kan tyska, det är inte det att jag inte kan svenska. Det är inte det att jag inte kan skriva. Det är bara det att det inte går att knyta ihop dessa kuskaper till en vettig text. Jag trodde att det skulle vara enkelt, jag borde helt enkelt vara född med kunskapen. Halva min släkt är förbövulen aktiva översättare.

Ibland kan jag svära på att min syster fick all intelligens och jag lämnades av gudarna att vara en sådär lagom söt och omtyckt idiot utan vare sig drivkraft eller motivation i tillräckligt stora mängder för att faktiskt klara av någonting.


Livet

Mår illa, äter Butterbrezel dricker te.

Vill åka hem, gömma mig under ett täcke.

Over and out.


Flickan och smörtornet

 

 


Tyska för nybörjare - Lektion VIIIIch Schwöre Rache
- jag svär att hämnas

Kände att det var dags att lysa upp era outbildade själar med lite tyska kunskap nu igenEvangelisches Jugendwerk Blaubeuren Åsa Kempe Hallo

Jag har börjat svara i telefon här på jobbet.

HAHAHHAHHAHAHAHAHHA

Det går sådär.

Vet ni hur svårt det är att hinna säga. "Evangelisches Jugendwerk Blaubeuren Åsa Kempe Hallo"

Jag kan ju tala om för er att det är omöjligt.

Lika omöjligt som att faktiskt förstå vad personen i andra änden säger.

Jordbävning

Ja, i helgen har vi till största delen oroat oss för Orelis föräldrar vilka befinner sig i Chile.

Personligen tycker jag att det har fått jordbävningar på andra sidan jorden att komma lite för nära in på.

Vet ni hur svårt det är att få tag i någon i Chile förresten? Omöjligt. Ingenting fungerar. Men nu har hon fått ett mejl från sin syster i Argentina, min älskade rumskompis, och hennes föräldrar har åtminstone överlevt. Mer vet vi inte.


RSS 2.0