Potatisomelett

Men åh jag är ju hopplös. Hopplös och hungrig. Varför hopplös egentligen. Kan ju hoppa. Hoppar nu! Gick jättebra. Landade fint med båda fötterna på marken. Nu måste jag hem och äta. Tror att det får bli en potatisomelett idag. Någon fick för sig att köpa 10 ägg och nu får jag betala för det.


 

Stressigt

Jag klarar inte av stress. Jag är vanliga fall förvirrad. I stressat tillstånd kommer jag inte ihåg mina arbetsuppgifter någon längre stund. Därför sitter jag nu här och vet att jag har jättemycket att göra utan att kunna komma på exakt vad... åh, och inte är det någon här att fråga heller.

Allt som har med crepesförsäljningen att göra ska packas ihop så att det ligger på ett ställe. Men skulle jag verkligen ställa allt i bilen? Det verkar ju mycket korkat.

Hjälp mig någon.

Förövrigt anser jag att Kartago borde förstöras

I'm not agressive, just becaus I'm not like you

Om ni händelsevis skulle vilja veta hur jag skulle se ut som tekopp :)
När man inte längre har "alle Tassen in Schrank" har man inte alla knivar i lådan. Så att säga.

Mitt hjärta kan gå i tuuuuusen bitar

NEJMEN TJENA!

Här sitter jag och dricker kaffe och äter butterbretzel. Har ungefär hur mycket som helst att göra. Vafan hände liksom, här går man hela vintern* och lär sig att stå ut med att knappt jobba alls och sen gör världen plötsligt en helomvändning och kräver att man ska jobba jättemycket. Bretzel är förresten ett av guds största mirakel. Nu åter till temat. Jobb. Jag är plötsligt ansvarig för en hel massa tokigheter som jag inte klarar av. Bland annat att hitta ett tjugotal människor som är villiga att sälja crepes under 24-stunden-kick** i helgen. Jag känner väl inte ens tjugo tyskar heller! Har hittat 12 villiga själar nu. Vilket betyder att jag själv måste täcka upp för de 8 som inte är där :):):) Jag kan inte ens göra crepes. Försökte när vi hade Weihnnachtsmärkle, mina crepes blev inte runda :(

Och igår var jag och handlade också för jobbets räkning. På Lidl var jag och köpte 8 burkar nutella, 30 bananer, 12 camenbertostar und so weiter. Hade med mig 600 € handlade för 54€. Vad har jag nu ställt till med liksom?

Och medan jag gör alla dessa förberdningssaker totalt fel och definitivt mycket sämre än min föregångare fransyskan Julie-hej-jag-är-en-perfektionistisk-och-ordningsam-människa så måste jag beskaffa mig med den oerhört sorgliga uppgiften att göra ett inbjudningskort till Orelis avskedsfest. Allting kan gåååååååå i tuuu men mitt hjärta kan gåååååå i Tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuusen biiitar. Erhm. I alla fall. Det är bäst att jag tar itu med mina uppgifter och tjänar mitt dagliga bröd.*Nu är det ju i och för sig tveksamt om en period där det sällan var under -2 grader för vinter. Men vi låter nu tyskarna tro att deras outhärdligt långa höst faktiskt är en vinter.

**Veranstalltung som samlar in pengar till ett ålderdomshem och ett barnhem i Allen, Argentina. Vilket råkar vara just den ort som Orelis kommer ifrån. Veranstalltungen går ut på att några vilda själar spelar fotboll i 24 i sträck (varje idiot ca 6 timmar i sträck) och för varje mål de gör skänker deras gudfädrar eller gudmödrar en viss summa pengar. Jag är tillexempel Phillips gudmor och skänker en € varje gång han gör mål. Nu får det räcka med förklaringar, förstår ni inte nu så är det ert problem.


The swan that doesn't know

 


25 grader i solen

Tänkte berätta om min dag. Orkade inte. Ger mig ut och springer nu :)

Kort ska jag bara tala om att det varit ca. 25 grader varmt och solsken hela dagen. Att jag kört för fort med arbetesbilen och blev fotad av en fartkamera. Yes. Ätit världens största glass. Och inhandlat 12 camenbert ostar.
Samt haft en timmes samtal med en vilt främmande man.

Nu kan ni ju sitta där i er ensamhet och gissa varför..

Sanningen

Martin säger: "Men vi har ju aldrig fått träffa eller ens sett en bild av Jonas. Han kan ju lika gärna vara en potatis!"

En sån där pinsam tystnad i msn-format och så

Asa säger: "Det är han... jag har bara ljugit hela tiden :( "

Barbie

Det är så roligt att fotografera Barbie. Hon är ju bara så snygg med sin långa slanka ben, sin smala midja, sina fylliga bröst och....


...dessutom har hon ju ett ansikte att döda för,fylliga läppar förevigt frusna i ett charmigt varmt leende och så är det ju ögonen de gnistrande stora, ögonen.
Näe ni, tänk om man fick se ut som Barbie. Då kunde man liksom sätta sig där på brevlådan och förförsikt blicka efter alla de tyska hunkarna ute på gatan.Eller bara typ slänga sig ned bland blommorna på marken och insupa solen. Så där avslappnat och enkelt, liksom :)

Vulkanmissförståndet

Desperat frågade jag min bror varför Island insisterat på att spotta så mycket aska på resten av världen, vad är det för fel på Island liksom!? Och naturligtvis satt han inne med alla svaren.

Jo du förstår islänningarna är en väldigt ointelligent folk. Du vet det går ju inte så bra för bankväsendet heller. Och så var det en engelsk kund som frågande can you send me some cash missuppfattade bankchefen det hela och sände honom some ash...


Gamle gode Adolf

Är det bara jag som tycker att det är lite väl magstarkt att döpa en restaurant
i Tyskland till Adolf Hitler? :O


 


Far för mig det varje gang jag gar förbi. Ser det liksom i ögonvran paväg till jobbet.

 


Schade

"Mir smeckt es nicht!" sa en unge till mig på caféet igår.

"Öööh, schade" svarade jag och flydde. Service liksom. Men vad ville ungjäveln att jag skulle göra? Laga ny mat?

Askmolnet från Eyjafjallajökull

Och just ja, så var det ju det där jävla askmolnet också.
Jag skulle ha fått besök av den gode Viktoria i fredags. Det gick ju bra!!! :(

Trodde att det var en skämt först. Det var det ju inte.

Hahah även att vulkanjäveln heter Eyjafjallajökull. Nåja, jag antar att jag egentligen tycker att det är ganska coolt och i all hemlighet önskar att detta fortsätter i minst ett år. Folk förstör miljön genom att flyga som dårar anyways. Ta tåget, Mensch!

Sen finner jag det också väldigt amuserande att läsa alla dessa snyfthistorier om människor som strandats på olika platser... Men grina rå! Skärp er nu. Tidningar ska förmedla nyheter, inte tjata om veka människor som måste stanna i Thailand.

Matpengar

Och eftersom pappersabete är oerhört destruktivt så åker jag nu in till Ulm och köper mig en Barbiedocka istället...

...För mina sista slantar. Bankomatkortet är dessutom lite trasigt. Var till banken i morse och där konstaterade en söt liten och pigmentfri bankarbetar-pojke som skulle till Norge nästa år att chipet var kaputt. Tycker ändå att det är onödigt att köpa mat för sina pengar. Mat är ju hursomhelst äckligt.

Lyssnar på Rockklassikers webradio, de spelar för tillfället Tribute  (Tenacious D) . En uppenbart genial låt.

Nej allvarligt jag orkar inte vika mer papper idag och hungrig jag också. Tur att jag ljög förut och faktiskt har jättemycket pengar till mat.

:)

Basebolljackan

Och kan alla sluta tjata om den där jävla basebolljackan eller!!!!!!!?

Ful är den

Du med !

Ska gå til banken nu

Låt mig stolt presentera dagen gäst, slå ihop händerna föööööör världens fulaste tyska ord:

Pampampampaaaaaaaaaaaaaaaam
Klamotten

Betyder kläder, används flitigt i Swaben. Ger mig kväljningar.

vadå KLAMOTTEN liksom!? :(

Förbannad tjej, 19

over and out


äckel

Shopping är äckligt.

Parenting, your doin' it wrong

Min pappa har en hemlig facebook. Jag kom på det när han mycket slarvigt uttalde sig om saker som bara en sann Facebook-användare kan veta. Och jag ställde honom genast mot väggen.

"Men du har väl ingen Facebook?"
"Jo, det har jag"


Jag blev naturligtvis stum av chock. Men tillsist var jag tvungen att svälja min sårade stolthet och fråga. "Men, men varför har du inte addat mig?"

Vet ni vad han svarade? Att han inte ville. Att han inte tyckte att det var nödvändigt att ha mig som vän på Facebook.

Förstår han inte att det ska vara tvärt om, kanske!?

Vad har han för spännande Facebook-hemligheter, anyways ?

Hmpf. Som att jag bryr mig!I'll be there when fire make you dance

Min privata dator är död. Mina bilder är döda. Mina texter är kvar. De flesta av dem. Jag vet inte vart jag ska ta vägen med denna stora sorg. Jag äter choklad och dricker kaffe och struntar i att äta. Så att jag går runt och känner mig alldeles alkoholpåverkad.  Det värsta är att datorn gått sönder av en stöt, eller upprepade småstötar, vilket naturligvis beror på att jag tvingats frakta datorn fam och tillbaka till jobbet varje dag utan datorväska. Det känns som om jag borde vara arg på någon men jag är bara arg på mig själv för att jag var så dum i huvudet och gick med på det och för att jag var för snål för att faktiskt köpa en datorväska och för att jag inte sparat alla mina bilder någon annanstans

Jag hade tänkt att göra det.

Tusentals gånger.


 


Headcrash baby

Ett, två, tre
flickan hon var sne

fyra, fem, sju
hon trodde hon var du

åtta, nio, femtiosex
det var inget roligt spex

tio, elva, tretti
för hon var aldrig särskilt vetti'

tretton, fjorton femtiotvå
man får inte säga så!

sexton, sjutton, arton stressen
Jag vet nån som kan bli ledsen

:(

Tragedin

åh, just ja. Min dator fick plötsligt för sig att den inte ville ha något operativsystem mer.

Grinar.

Jonas lovar att det är jättelätt att laga den och att mina data inte kommer att gå förlorade. Jag tror honom inte och grinar ändå.

Förhoppningsvis kan denna fruktansvärda tragedi få jobbet att verkligen skaffa fram den där nya datorn som de lovade mig i december..En vecka i Ehingen

Jaså ni är tillbaka? Nu passar det att komma krypande och be om förlåtelse för ert frånvarande sätt. Hmpfr. Nåja, ni har varit bortresta har jag hört, i Ehingen var det viss ni var va? Och tog hand om ungdomar? Nåja. Det får väl gå då, för den här gången.

Jag är mycket trött efter min vecka med de 25 fjortonåringarna som varken var tysta eller harmoniska. Att vi ledare var tvungen att ha möten varje kväll till tolv gjorde väl inte saken bättre. Att jag själv knappt behandlades som ledare och definitivt inte som barn utan som någonslags mittenperson med tita-på-rätt gjorde väl dagarna rätt så långa och tja ni vet. Tråkiga. hade lite svårt att finna min plats helt enkelt. Frågan är om jag är arg på de andra ledarna för att de behandlade mig som en nöjd-med-att-titta-på-person eller på mig själv för att jag inte ställde mig upp och krävde att få göra någonting vettigt med min tid.

Hursomhelst är alla erfarenheter värda att samla på sig. Och det är ju inte direkt så att jag inte har lärt mig någnting.Besök!

Nu kommer min far snart på besök. Han kommer att tro att jag har en mycket ordningsam och fin lägenhet. För idag har jag städat. Som om att det kommer att kunna lura honom...

Idag är det långfredagen också. Eller Karfreitag som man säger om man är tysk. Och igår deltog jag i en gudstjänst för första gången på 100 år och läste en text på tyska för tyskarna. Fick beröm för min betoning trots att jag höll på att avlida av nervositet och trots att jag inte riktigt visste vad jag gjorde där.

nåja, ska gå och sno pengar ur kafékassan nu :)

Ernst Billgren

Jag sitter med jackan på och ser ut som Erns Billgren i mina nya EU-betalda glasögon. Hej -5.25 och halvblind. Vem fan är Ernst Billgren förresten, och varför känner jag mig så lik honom?. Goolgar Jaha, så ser han ut vi var ju verkligen inte ett dugg lika. Han hade ju inte ens glasögon.

Jag håller på att designa en ny Freitagskino-flyer men jag vill mest bara grävas ned i en grop och täckas av varm sommarsand.

Försökte förövrig tala om för min pojke att det är för att jag har PMS som jag försökte tända eld på honom med Orelis tändare igår. Han hajjar inte grejen.

Ge mig en metafor och låt mig omhuldas av dess uppkäftiga visdom.

Adjö då ErnstRSS 2.0