TorakNär Torak var här på besök passade jag på att gå in i hans glasögon och fotografera lite

Tandis

Var hos tandläkarn' nyss. Hon var ungefär lika förtroendeingivande som vilken annan södersminkad tonåring med manikyerade naglar som helst. Tre andra tandisar fick komma in och titta till min käft innan hon var säker på att det blivit rätt.


Ja, min lilla ståltråd som så lustigt sitter gömd bakom underkäken har varit lite vild och galen och rivit sönder min tunga de senaste veckorna. Nu är den fastlimmad igen. Take that motherfucker!
:)

GB!!!

 

Riktigt upprörande Tyskland. GB heter det. Snacka om att gå för långt.


Kirchentag i München

För att på något vis börja från början och ta igen den tid vi har förlorat tillsammans ska jag nu berätta om mina upplevelser på "Kirchentag" för 10 dagar sedan.

Insgesamt var det 400 000 människor där. Känslan var lite som en rockfestival fast med präster istället för hårdrockare på scenen och med en lite lugnare publik. Ich meine, hallo... Marken var till och med moddig och det regnade 90% av tiden. Och det var riktigt intressant, trots att jag naturligtvis fick festivalsabstinens.

Det var väldigt många spännande föreläsningar så som "Är den humanitära folkrätten död?" och Zigenarnas stauts i samhället und so weiter. På den senare var tyskan lite otydlig så jag hörde en massa spännande saker som tillexempel hur bra det var att zigenarna tvångsdöps i Rumänien. Alla applåderar vilt. Var ju tvungen att fråga Jonas efteråt. Det hade tydligen absolut inte sagt någonting sådant. Så det kan gå. Så det kan gå.

Den kvällen var vi på konsert också och i mellansnacket sa han på scenen plötsligt "Der gibt's keine Juden in Andorra" ("Det finns inga judar i Andorra") Jag hade lite svårt att hänga med där med kan jag säga. Men ingen fara på taket, det hela handlade tydligen om en väldigt bekant tysk bok, jag aldrig hade hört talas om. Ingen nynazistvarning på kyrkodagarna alltså. Och det var ju skönt.

Var på en stor konsert också, 40 000 människor och det var varken Maiden, Metallica eller Alice. Det var Wise Guys* och det regnade hela tiden. Och det löjliga är att det var kul ändå.

Sen var Horst där också. Han är tydligen Tysklands kung utan krona. Fast det visste inte jag. Tog en bild på honom när han höll tal. Tyvärr hörde jag inte vad han sa. Men det var säkert inget vettigt i alla fall. Kungar säger ju så mycket strunt.

Han är på storbildsskärmen. En fantastisk bild om jag får säga det själv. De övriga människorn på bilden har ingenting att göra med...         Horst <3

 

*Ett tyskt acapellaband som inte var lika värdelösa som det låter. Inte alls faktiskt. Bra texter var det hur som helst :) Fast det kunde ju behövt ett par gittarrer och en bas. Minst.

 

München, som förövrigt är en väldigt fin stad, var överfylld.


Jaja, nu räcker det. Summan av kardemumman är i alla fall att kristna massfestivaler inte är så läskigt som det låter. Utan väldigt bra, spännande och interessanta. Och tja, inte så speciellt kristna.

Ska jobba nu eller nåt .

De får åka till Argentina helt enkelt

Meen Heey, det låg en räkning på 40 € adresserad till Orelis i min brevlåda.

Vad gör man då?

Sieben leben

I Tyskland har katterna sju liv istället för nio. Vad är detta!? Fel att rätta sig efter resten av världen, Tyskland!

Tack.

Först väntade jag i nästan en timme, sedan träffade jag den vänligaste själen på denna jordhalva. Tack.

Nu mina vänner, ska vi slå ett slag för alla vänliga mäniskor på denna jord :)
....De ska alltså göra sig illa.

HAHAHHAHAH

Det var ju en rolig liten ordvits.

Skratta eller dö.

Hilf mir!

Heeeeey,

hur gör man för att boka om sin flygbiljett som måste vara ombokat tills den 1 juni egentligen!?


Vad är det här? När jag flyttade hit var det jättelångt kvar till första juni och ännu längre till första oktober. Nu är första juni om mindre än en vecka. Vad kommer att hända med första oktober?

:(

Das Geld

Vill ni veta någonting roligt? Jag har inga pengar. Rättare sagt, jag har 5 € o 40 cent. Det är rent fantastiskt. Hur försvann alla mina pengar? Var det fortkörningsböten som bara låtsades vara billig?

Hur som helst har jag levt på mina 5,40 € i en hel vecka nu. Och jag tycker att det är riktigt spännande att se om jag klarar mig till den 1.a maj, då Gud skänker mig nya.

Jonas är av en annan mening såklart. Han tror att det är synd om mig och ojar sig. Jävla tönt. Det är ju ett mycket spännande experiment. Och pengar är ju faktiskt inte viktiga, egentligen.

Man kan tillexempel äta gräs.
Eller sopor.
Eller småsten.

:)

Tröttis

Ja, jag ber om ursäkt för att jag varit så frånvarande. Jag jobbar. Och när jag inte jobbar vill jag inte sitta på kontoret och skriva blogg. Då vill jag sova. Eller något liknande i alla fall. Jag är medveten om att jag är svår att få tag på. Det är för att jag är apatisk och inte orkar svara på mejl.

Vädret är fantastiskt förresten. Igår trodde jag att jag skulle smälta. Dani* drog runt mig i en kärra som skulle lämnas tillbaka till dagis, och sen puttade han ner mig i en fontän. Det var en såndär vanlig arbetsdag :)

I övrigt kommer jag hem över studenten.

Och ikväll ska jag träffa ännu än av dessa människor som jag inte känner men som jag kommer att lära känna eftersom det är sådant man gör som volontär. Vi ska träffas på ett Café och prata svenska med varandra.

Förresten så ska ni vara stolta över mig. Jag är bra.

Over and out.

*Den nya Orelis, som är en aning mer agressiv och manlig än den gamla, vilken jag gärna vill ha tillbaka inte för att det är någotsomhelst fel på den nya men för att den gamla var så himlans bra.

Sleep is just a drug, this must be serious


Helter skelter Now, give me shelter My brain is twisting again I could be dreaming this
No, I'm screaming this No more, no I got two hands to hold you Two arms around you
The master and the slave

Two eyes to watch you
Two hands to help you

Put one foot in the gravePingsfest

Sitter och gör det allra sista förberdningsarbetet för den stora "pingsfesten" i morgon. Förhoppningsvis kommer 1000 före detta Waldheimsbarn* ner till området runt caféet och köper en väldig massa mat/dricka och prylar så att vi/de samlar in oerhört mycket pengar.. I alla fall såanväder jag mig i princip av samma listor som min föregångare fransyskan Ordningsam har gjort. Hon hade tydligen en väldig förkärlek till att designa listor och skyltar i liggande läge. Jag tror att jag hatar henne. Inte minst för att det är samma kvinna som klistrat fast "der Stuhl" eller "die Waschmachine" på i princip alla mina möbler. Ja, något sinne för inredning hade hon hur som helst inte.

Efter den här helgen så är jag inte lika dödsupptagen längre och har därför tid att delge er fler händelser av mitt liv. Så håll till godo eller skit fullständigt idet.*Waldheim (skogshem) är ett sommarläger för barn här i Blaubeuren. Det har funnits i uppskattningsvis 2000 år och grundades därför troligen av Jesus själv. Eftersom det har funnits i all evig tid så har i princip alla människor på denna jord (läs Blaubeuren) någongång deltagit. Nu ska emellertid huset som tillhör lägret renoveras, för uppskattningsvis riktigt-mycket-pengar och därför behöver vi/de (inte riktigt säker pv om jag inkluderar mig själv i detta) samla in ja just det: riktigt mycket pengar! Därför anordnas nu detta vad "Vi slår vad om att 1000 föredetta... Ja ni fattar.

He's the King of Rock and Roll

Jag är övertygad om att det finns människor som förtjänar att leva för evigt. Dessutom var jag övertygad om att Ronnie James Dio faktiskt aldrig skulle försvinna. Att han skulle dö av cancern fanns inte, tanken på att en sådan trivial hemskhet skulle kunna besegra Dio. Nej,nej,nej.

Min Dio. Min rockgud. Mannen som i årtionden producerat den ena geniala låten efter den andra. Från Holy Diver till Atom and Evil. Vars musik frälst min själ om och om igen.

Hur kunde det här hända? Vem var det som glömde bort att han var odödlig?

Jag är så glad att jag hann se honom live tre gånger. Och jag önskar att jag kunde sända någon form av värme till de människor som faktiskt stod honom nära. Jag vet att det inte är ett dugg logiskt. Men det här känns som en personlig förlust. Djupt ner i hjärtat.


Städade kylskåpet, liksom

Skeptisk tjej, hårig korv :)

 Vem fan lät mig flytta hemifrån?

Patetisk är hon

Varför sitter jag alltid kvar jättelänge vid datorn när jag egentligen vill cykla hem och sova? Vad fan är det för fel på mig? Hatar mig själv...

I morgon kommer min storebror till lika mannen med skägget på besök. Han ringde förut och frågade om han skulle ta med sig någonting speciellt. Ja sade att han borde ha sig slips och skjorta.

Minst!

Bye, bye, liebling goodbye

I måndags for min älskade argentinska hem. Det var det jobbigaste avskedet n´gonsin. Vet ni hur långt bort Argentina ligger? ... Jättelångt bort. Jag är osäker hur jag ska överleva ensam i min tvårumslägenhet utan henne. Jag är osäker på hur jag ska kunna göra mitt liv roligt om inte hon är här. 

Vet ni jag var riktigt orolig innan jag kom hit, att bo med en argentinska, tänkte jag, det låter ju som att det kan bli jättejobbigt. Så var det världens underbaraste kvinna.

Och så åker hon hem igen. Och man inser hur stor världen är. Alldeles för stor.

Med sig hem har hon med sig texten till långa bollar på bengt. Bara en sådan sak liksom.

"Liebling? Ich kan was in schwedisch"
"Was?"
"loonga bollar på Bengt"

Och det visar sig att hon när hon lånat musik från min dator fått med sig Sabatons version av "Långa bollar på Bengt" och älskar den.

Usch vad... ensam jag känner mig nu.För övrigt är jag just hemkommen från München och ska sova nu :)

Raindrops keep fallin on my head

Här sitter jag i en tysk liten småstad där det bara regnar och regnar. I precis sex dagar har det hällt ned. Jag är ruskigt förkyld har just fått en halv jordgubbstårtebit av hon som jobbar på kontoret mittemot. What more can I say?
Går hem nu i regnet och lägger mig under täcket (eventuellt målar jag också en destruktiv tavla som med färger och former beskriver hur dåååligt jag mår, vi får se) tills det är dags att jobba igen (kl 19.00)

Till min barngrupp kan jag inte ta mig idag för det är ingen som kan skjutsa mig och ingen som vill betala för att jag själv ska få ta arbetsbilen. Lite trist, vi skulle ha spelat Sätta-svansen-på-grisen..
Jättemisslyckat

Vet ni hur misslyckat det är att vara sjuk utan att vara i närheten av vare sig en mamma eller en TV?

Jag blir ju arg!

En liten parantes som egentligen inte har någonting med någonting att göra.

"Det kan du hoppa upp och sätta dig på!"

Alltså VA!? Vad är det för ett konstigt, felaktigt och missvisande uttryck egentligen? :(

HOPPA UPP OCH SÄTTA SIG !? På vadå liksom? :I


För i helvete Tyskland

Tyskland är ett korkat land. Jag lovar. Ta bara bilkörning i Tyskland. Inte nog med att man får köra hur fort som helst* vägskyltningen är dessutom helt utflippad. För man kör där på en vanlig väg där hastighetsbegränsningen alltid är 100km/h sen kommer en skylt som sänker hastigheten till 80km/h denna gäller i reglen ungefär i femtio meter till det kommer en alla-förbud-upphör-skylt och man får köra 100 igen i max två hundra meter för sedan kör man förbi en ortsskylt och då måste man komma ihåg att sänka farten till 50. Så fort man lämnar orten är det naturligtvis 100km/h som gäller i absolut max 500 meter för sen sänks farten till antingen 80, 70, 60 eller 50 km/h.  Favoriten är kombinationen 100 till 70 och femtio meter senare 50 och sen efter 75 meter åter 100 igen i en halv kilometer och sedan 80 och så vidare. och så vidare.. Ja, vägen är förstås lika bred och fin och likadan överallt. Det är bara hastigheten som ändras. Lite på måfå sådär...


FÖR I HELVETE TYSKLAND fel att ha en och samma hastighet lite längre!

Som ni hör är Tyskland som gjort för fortkörningsböter, men till deras försvar måste tillägas att de håller jäävligt hårt på högerregeln..*rättelse alla kör hur fort som helst även om man strängt taget ofta inte får det, det finns ju överraskande nog inte bara Autobahns


Maximilian

Varför heter jag Maximilian? Ingen annan heter Maximilian :(

TJUV!

Fick ett sms av min syster Jörgen förut. Hon vill låna med sig min klänning till sicillien. "Det får jag väl?" Fast jag som pratade med min bror i morse och då hade hon visst redan farit. Och nu känns det ju  som du REDAN TAGIT KLÄNNINGEN och sedan på tåget insett att du kanske borde fråga först, ÄR DET Så JÖRGEN!?


VAA!?


Psykopati

Jag är en jääävla trevlig tjej. Så trevligt att alla människor i alla åldrar och storlekar älskar mig. Så i morgon åker jag till Augsburg och träffar en tjej som jag en gång tidigare i livet träffat men som ändå insisterar på att en gång är alldeles för lite.

Ska stå i ett infostand och berätta om volontärarbete.

Kommer tillbaka på onsdag och jag lovar att jag kommer att lyckas hålla mig jätttrevlig och charmig hela tiden. Jag är duktig på det. Lika duktig som jag är på att bli asförbannad för ingenting så fort jag kommer hem igen.

passa er

Jag är psykopat :)

Varmvattenkriget

Also, eftersom vår lägenhet byggdes (och inreddes) någongång mellan 1567 och 1569 så är varmvattensystemet inte riktigt på topp så att säga. Det är tillexempel först till kvarn som gäller. För varmvattnet räcker bara till antingen duschen eller handfatet eller vasken.. Men på sistone har Gud börjat ge Orelis förtur. Jag menar om jag duschar och Orelis samtidigt finner det gott att diska så försvinner genast mitt varmvatten. Men om hon duschar och jag försöker diska så får jag inte en endaste liten jävla varmvatten droppe!

Så gud hör upp och svara på varför du försvarar Orelis i den här frågan? 

VA?! VA!? VA!? 

24-stunden am stück

Aha, så var der*24-stunden-kick över för detta år. Det var säkert kul för de som deltog. Själv stod jag inte riktigt ut med att stå på sidan och titta på. Fotboll i 24 timmar liksom, fy fan va hårt. Fyfan vad kul. Sälja crepes i 12 timmar och sedan gå hem och sova för att chefen kräver dig fit nästa morgon. Inte lika hårt. Inte lika kul . Phillip gjorde 21 mål och jag betalde 21 € till barnhemmet i Argentina.

Det regnade 20 av de 24 timmarna. När det inte regnar det sov jag. När det regnade stod jag i ett tält och gjorde crepes. Es war zum kotzen erlich gesagt. Fast det är nog för att jag är världens mest egocentrerade människa och inte tycker att andra människor ska ha roligt när jag måste sälja crepes. Sen hjälpte det inte heller att jag höll på att duka under av mensvärk och var tvungen att cykla hem i ösregnet för att dricka kamomillte och gråta med en colaflaska fylld med kokande vatten invirad i en handduk på magen. Tills det gick över och jag kunde återvända till crepsen.

Nåja. Så mycket mer att säga om den saken har jag väl inte. Det är överhuvudtaget en rolig grej så lyssna för i helvete inte på min pessimistiska dagen-efter-utläggning och Orelis hade en avskedsgudstjänst men jag vägrar ändå att inse att hon tänker lämna mig om exakt en vecka!*eller eventuellt "die" eller kanske "das"

Titta på den här, visserligen lite patetiska, videon om "Kicken" och föreställ er det hela med hällande regn :) Eller gör som Frida skulle ha gjort, föreställer att ingen av de medverkande har byxor på sig :)RSS 2.0