Hälsningskod Deutschland


Jag har äntligen kunnat utarbeta ett mönster, så här kommer min guid till dig;

Hälsningskod Deutschland - utarbetad av Åsa Kempe

Krama i princip alla kvinnor under 30 oavsett hur väl du kännder dem, undantag om det är första gången ni träffas, skaka då hand. ( I vissa fall bör du krama kvinnan även om ni aldrig träffats, detta gäller kvinnor som du har haft någon slags kontakt med förut, tillexempel via mejl)

Skaka hand med alla människor du träffar första gången samt med alla män över 25 (oavsett om ni träffats många gånger eller inte) när du träffar dem a: i något formellt sammanhang b: när du träffar en stor grupp samtidigt tillexempel vid en fest. Skaka också hand med någon om du grattar denne på dennes födelsedag, detta gäller både män och kvinnor. Skaka också hand med alla äldre kvinnor när du träffar dessa i formella sammanhang (OBS detta gäller även om du träffat kvinnorna i fråga 100 gånger förut), är sammanhanget oformellt, är det möjligt att du också kan förvänta dig en kram om kvinnan i fråga är under 50 och platsen är tillexempel en festlig tillställning.

Choklad

I går straffade jag mig själv genom att äta upp all min choklad på en gång, detta inkluderade det som var kvar av O.Stenvalls Merci-ask, den underbara citron-chokladen jag fått av mamma och gratis-chokladkakan som IKEA skänkte mig när jag handlade där.


Alltså. Jag har olyckligtvis drabbats av ett omottligt chokladbegär sen jag kom till Tyskland. Nu är det slut med det. Chokladen är slut och min mage är förbannad.

Arbete?

Visst får man ha på sig mjukbyxor och en T-shirt som det står I 'dont give a fuck cause I'm in the Frogforce på, är man jobbar på kontor?

Jag har dessutom valt att kombinera det med fett hår, som jag visserligen dolt i en hög hästsvans. Feel beautiful, you are beautiful..

Dagens arbetsuppgifter:
*Skriva klart en text om mig själv och mitt arbete här i Blaubeuren, kommer att ta ett år eller två eftersom den tydligen ska skrivas på tyska. De är så språkonservativa tyskarna, vill inte vidga sina vyer med svenska texter :(

* Läsa igenom en enorm pappersbunt som behandlar det här med att lekfullt disskutera migrationsfrågor med barn. Också detta på tyska. Jag undrar förresten vad jag ska göra med informationen sen, kanske är det meningen att jag ska planera någonting? Han som gav mig dem (en av mina chefer) sa bara att jag skulle läsa igenom och fundera ut någonting, kommer inte riktigt ihåg vad. Kanske förstod jag det aldrig utan nickade och log ändå. Det var dumt, Åsa.

* Överleva min rumskompis förfärliga musik som hon naturligtvis tar med sig till jobbet.
153 kuvert

Idag har jag gjort i ordning 153 kuvert; två papper i varje, bort med klisterremsan och så på med adressen. Två papper i varje, bort med klisterremsan och så på med adressen. Två papper i varje, bort med klisterremsan och så på med adressen. Två papper i varje, bort med klisterremsan och så på med adressen. Två papper i varje, bort med klisterremsan och så på med adressen...

Nu ska jag bara stämpla dem och sen ska jag till Ulm och träffa en, förmodligen galen, tjej från min språkkurs som tycker att vi känner varandra tillräckligt bra för att gå ut och äta tillsammans. Kan bli bra.

Bitte?
IKEA

Så igår var jag på IKEA och skulle köpa hjortronsylt och en ny kudde. Jag har ju redan nämnt att min nuvarande är gigantiskt och allmänt jättekonstig. Men hör och häpna. Vad upptäcker jag om inte att ALLA kuddar i Tyskland är jättestora och konstiga. Seriöst. De har inga normala kuddar. Inga mindre än en lastbilar i alla fall :(

Dessutom gav IKEA mig hemlängtan. Varför kan man ju fråga sig, har personligen aldrig sett IKEA som hemma förut. Nå, hemlängtan botades lite av att jag blev bjuden på kvällsfika hos en familj som hade nutella och hembakt bröd. (Förtydligande, det var inte en random familj, det var samma människor som jobbar på Kafét och som jag ska göra våfflor tillsammans med på fredag. Familj och famij förresten, det var en ung kvinna och en äldre kvinna.)

 Nå, nu har vi åtminstone hjortronsylt, för det hade IKEA minsann, Hjortronsylt men inte normalstora kuddar. Suck. Dessutom kan jag och min rumskompis njuta av Flädersaft i flera veckor framöver :)

Unkraut


"Unkraut wäscher schnell. Darum wachsen Mädchen schneller als Junger"


Martin Luther, mannen tyskarna ska fira på lördag hade mycket smarta saker att säga. Förutom sina klagomål på den katolska kyrkan då. Personligen håller jag med honom i det mesta och jag föreslog att vi skulle ha ovanstående citat som tema för lördagens festligheter. Förslaget röstades ned..

"Ogräs växer fort. Därför växer flickor fortare än pojkar"
:')Raus aus Åmål och svenska våfflor

Hej goddag bitte :)

Jag sitter på kontoret, som för övrigt är väldigt stökigt och oorganiserat, och tar en paus från arbetet. För idag har jag faktiskt arbetat. Jag vet, är det inte fantastiskt?

Idag har jag inte bara skrivit en tidningsartikel (läs notis) på tyska om filmen som Kafét ska visa på fredag. Ja, varannan fredag har vi Freitagskino och den här fredagen är det Raus aus Åmåls tur. Är det inte spännande? "Fucking Åmål" på tyska. Jag ser nästan fram emot det. Speciellt som att vi ska servera våfflor till, tänk inte ens jag visste att våfflor var svenskt och inte visste jag att det passade som tilltugg till "Fucking Åmål" heller.Tänk er detta, Fucking Åmål, våfflor och tyska ungdomar. Vilken spännande fredag jag har att se fram emot. Idag ska vi till och med fara till IKEA och köpa hjortronsylt. Fucking Åmål och hjortronsylt. Ja det representerar väl Sverige så gott som något ..

Nå, som sagt är det inte det enda jag arbetat med idag. Nej, nej jag har dessutom gjort ett plakat (läs en affisch, de kallar affischer för plakat här, de felaktiga tyskarna! :( ) Affischen gör reklam för lördagens aktivitet på kaféet. På lördag är det nämligen reformationstag, tydligen firar man den där Martin Luther med pompa och ståt. I går hade vi ett tre timmar långt möte om vad som ska hända på denna reformationstag men jag förstår fortfarande inte riktigt vad som gäller.

De får skylla sig själva när de ska hålla på och prata sådan där Schwäbisch (eller hur det nu stavas)

I dag har jag dessutom fått en massa papper om migration att läsa igenom, tror att det är meningen att jag ska hålla i någonslags barngrupp om ämnet i februari. Mer information om detta kommer när jag börjar förstå vad folk faktiskt säger till mig.

Das Vampirpferd ist zurück!

Helt oskyldigt satt jag i köket, det var en kylig oktoberdag och framför mig stod en skål med Gummibären. Och så långt var det hela frid och fröjd. Men så plötsligt kastade sig de små färgglada björna ur sin skål och bildade en fasansfull varning på bordet framför mig. Med hjärtat i halsgropen betraktade jag scenen och när jag äntligen kunde läsa det som skrivits fick skräcken mitt hjärta att sluta slå. Nu kan jag inte blunda för sanningen längre, das Vampirpferd är tillbaka! :O 

 


och nu går ingen säker... :(

Disk

Du diskar, jag torkar?

 

 
På kontoret

Alltså, det kom just in en man och frågade om jag ville ha te. Jag vet inte vem denna man är, jag vet inte varför han vet vem jag är. Men jag accepterade i min förvirring teet och följde med mannen till hans kontor, valde te, fick en kopp, såg på när den fylldes med vatten, hörde på mannens gnäll om hur varmt det var, tog min kopp och gick sedan.  Så nu sitter jag här på mitt kontor med en klargul kopp till bredden fylld med Roiboste (Erdbeer und Sahne) Världen är förunderlig,  tycker ni inte?


Pesto

Jag är verkligen hungrig nu. Min fråga till världen är därför: Hur länge håller en öppnad burk pesto? 10 dagar borde väl var okej? Det får fan vara okej.

På återseende om jag överlever.

Välkomna tillbaka

Eller är det jag som är välkommen tillbaka eller vad har egentligen hänt?

Låt oss säga så här, I'm back

Seminariet i Heidelberg var en härlig paus från att sitta här i Blaubeuren. Jag lärde känna sjukt mycket olika människor och det var saker på gång hela tiden. Egentligen var det hela ganska likt avreseseminariet, vi fikade tillexempel hela tiden och vi fick leka och pyssla och disskutera som galningar. Men det fanns naturligtvis också skillnader. för det första så var det här seminariet fantastiskt mycket längre, hela 9 dagar spenderade vi tillsammans vilket resulterade i att vi lärde känna varandra riktigt väl. Dessutom var det en internationell grupp fylld av olika personligheter och utseenden. Vilket var härligt i de allra flesta  fall. Människor är alltid människor var än de kommer ifrån. Man är aldrig sin etnicitet även om man kanske präglas av den. Och det är som det ska vara :)

Men jag tänker börja med att berätta om dit resan och sen tänkter jag låta bilderna säga resten. Jag börjar faktiskt bli hungrig nu, sluta begär så mycket av mig! Nå.

Ditresan flöt på precis som den skulle fram till några kilometer utanför Stuttgart. Då stannade tåget plötsligt och högtalarna började säga mystiska saker som jag inte riktigt kunde uppfatta. Ordet Polizei nådde dock mina öron. Mannen som satt bredvid mig sov och mannen som satt på andra sidan gången såg läskig ut och dessutom hällde han i sig Jägermeizter så jag hade ingen att fråga. Tåget fortsatte att stå stilla och då och då bad högtalarna om ursäkt och tackade oss passagerare för vårt tålamod. När tåget stått stilla i 40 minuter gick jag till bistrovagnen eftersom jag började känna mig aggressiv och hungrig. Där frågade jag den något exentriske tågmedarbetaren varför vi bara stod stilla. Han skrattade och visade mig en gestparad som gick ut på att hans slog knytnävarna emot varandra och sedan drog fingret över halsen. Sen skrattade han igen och jag gick därifrån med mitt myinköpta fika. Jag tror att han menade att tåget kört på någon. Jag tog det som ett gott omen. Eller nått...

Nå jag kom fram i alla fall och här kommer de utlovade bilderna.

Här bodde vi, det var helt okej även om det är fantastiskt opraktiskt att bara ha en nyckel till ett rum som delas av fyra personer... (på bilden syns också mina två svenska kompisar vilka tillsammas bidragit till att min tyska är sämre nu än för 9 dagar sedan...)
TollVi fick som sagt pyssla en hel del, här är ett presentationsunderlag och en mycket stolt tjejMer pyssel, här fick vi gemensamt uppgiften att måla en Europakarta, alla 21. Det gick bra..Ägget! Ja alltså, vi fick inget kvällsfika på det där stället, så vad hade jag för val annat än att bli kriminell? Jag tog ägget från frukosten och smugglade med hjälp av min norska medbrottsling ut det ur matsalen. Senare på dagen kom jag ihåg denna minst sagt mystiska handling och kände mig tvungen att kasta mig på golvet i receptionen och kvävas av skratt. Jag snodde ett ägg. Liksom. Nå den kvällen slapp jag åtminstone gå till sängs hungrig.
HEJ HEIDELBERG
Svenskar bryr sig i allmänhet mindre om konstiga små problem som andra människor tycker är oerhört viktiga. I alla fall om man kan dra några slutsatser av vår internationella grupp. De andra hade oerhörda problem men att bestämma överskriften på seminariets sista dag. En överskrift som endast skulle fungera som titel och egentligen ingenting mer. Trots detta var det fantastiskt viktigt vilken det skulle bli. Och alla hade sina egna åsikter. Starka sådana. Häpet bevittnade jag de andra kasta sig in i situationen med näbbar och klor. Resultatet blev tillsist en underhållande kompromiss...Här är vi tror jag, jag är längst ned i mitten. Jag har inga ögon.

Avslutningsvis vill jag tacka seminariet för alla kakor, allt te och alla nutellamackor.Obligtorisk ankomstseminarium

Utanför fönstret kuttrar en massa duvor. Är det ett tecken. Är det bara duvor?

Nej, men så här är det. I morgon far jag till Heidelberg för att delta i ett obligatoriskt ankomstseminarium för alla EVS-volontärer i området. Det är ganska många det, 15 stycken eller så och från alla möjliga nationaliteter. Detta vet jag, för jag har tjuvkikat på deltagarlistan. Det ska bli roligt. Och spännande. Och ni vet, förhoppningsvis lärorikt också. Känns fint att få träffa andra som också plötsligt beslutat sig för att fara till Tyskland. Och på packninslistan står det vandringsskor så förhoppingsvis får vi vandra också :) Dessutom får vi säkerligen leka en massa. (åtminstone om det här seminariet är det minsta likt avreseseminariet. Tror faktiskt att det ska vara ett mitten-seminarium också och sen när jag kommer hem ännu ett seminarium, då ett hemkomstseminarium. Jag vet, värst vad många seminarium, va? Men jag klagar inte jag tackar EU och njuter)

Seminariet håller på i nio dagar och jag vet inte alls om jag kommer att ha tillgång till internet så därför vill jag nu varna känsliga tittare för att den här bloggen kan komma att ligga nere ett tag.

Nu måste jag nog leta upp någon som säger åt mig vad jag kan göra. För att bara sitta och lyssna på duvorna är ju ingen hit. Bättre då att lyssna på Dio och fika lite :)

PMS

13 oktober 2009, 14:35

Här i Tyskland har hösten PMS. I ena stunden är det somrigt solsken och i nästa så vräker regnet ned från en askgrå himmel medan vinden framgångsrikt försöker kasta omkring allt i sin väg. Sen bryter solen fram igen, bara för att ge plats åt ett märkligt solskensregn. 

Var nu inte ledsen Tyskland, alla kan vara lite ur balans ibland, jag vet precis hur du känner dig.

Saker som är fel med..

...Tyskland:

Popcornen är söta inte salta 
Man delat alltid ut korten och har turorningen åt fel håll (motsols)
Det finns inget messmör

:(

Kakor

Det blev kakor över på jobbet idag. Kakor! Och de får jag ta med mig hem :')

Ensam på ett tyskt kontor

Alltså jag vet inte varför de tvingar mig att gå upp tidigt för att gå till ett kontor där ingen som kan säga åt mig vad jag ska göra är.

Nå igår visade jag åtminstone de små förtappade barnen på Kafét vad riktig musik är, och nu när jag äntligen lärt mig hur man kopplar Mp3 till musikanläggningen så kommer de aldrig att slippa undan. Niemals sage ich, niemals!

mohaha, eller så.

Men allvarligt, vad gör jag här?

"Hur är laget?"

Igår träffade jag en man på affären här i Blaubeuren, han blinkade konstant med ena ögat och så blev han överförtjust när jag inte förstod vad han sa eftersom jag var från Sverige. Han hade tydligen varit i Norge ett par gånger. "Hur är laget?" Frågade han överförtjust och först trodde jag att han kanske hade spelat fotboll ellr nåt liknande där i Norge. Men så här i efterhand tror jag att han kanske bara glömde ett ä. Överlycklig verkade han hur som helt vara över sin lilla mening. Han svarade till och med sig själv "jaateebraa!" när jag inte gjorde något försök att tala om för honom hur bra laget i fråga var..

Jag tackade hövligt nej till att få en guidad tur i Blaubeuren och flydde fältet.


Modernkonst, ja aber natürlich

Så min rumskompis hade en liten tillställning igår, jag var lite orolig för att die Frau skulle bli arg men  vad hade jag att säga till om? Nå, tillslut blev vi tillslut bara fem personer varav en helt klart var en viking och en var fransman. Fransmannen var förövrigt sjuklligt lik mitt ex, det är sant, de båda kunde ha varit tvilllingar. Det var naturligtvis obehagligt men gick snart över.

Men i morse när jag vaknade så upptäckte jag att någon (jag misstänker att det var vikingen) hade tagit vårt salladshuvud och lite ost ur kylen och sedan stoppat dem i en plastpåse och lagt detta på köksbänken. Jag kan för mitt liv inte förstå varför så jag får helt enkelt sluta mig till att det hela är menat som ett modernt konstverk.

Nu ska jag gå hem och fundera på nämnda konstverks mening och djup och sen ska jag ge mig ut och springa för första gången sen jag kom hit.

Ett utdrag

Utdrag ur Åsas blå anteckningsbok Fredagen den 9 oktober 2009

15:55
Jag kan höra die Frau, men var är hon? Hm, det låter som om hon är inne i varmvattenberedaren. Ja, så måste det vara. Naturligtvis är hon inne i varmvattenberedaren. Ska pröva att ropa på henne, kanske behöver hon hjälp att komma ut.

15:57

Inget svar. Jag sluter mig till att hon vill stanna kvar där inne.

16:00
Sitter inne i badrummet och lyssnar på die Frau som sjunger inne i varmvattenberedaren.

Varning för mammut

Det är faktiskt ganska läskigt att bo här i Blaubeuren, ni förstår det finns så ruskigt många vilda mammutar i området så man törs knappt gå ut. Jag menar, ja det är fina varelser, men man vill inte komma emellan en mammut och dess unge, det säger jag dig! :(


Bilder på Blaubeuren

Aha, här kommer de efterlängdade promenadbilderna, ni vet att ni alltid velat se


Vi utgick från jobbet, ser ni vilket fantastiskt hus vi jobbar i?


Sedan gick vi till Blautopf, en liten kalkriksjö som kryllar av turister :)


Sen gick vi uppför detta lilla berg för att hälsa på korsetOch därifrån kunde vi blicka ned på Balaubeuren i alla sin prakt säg nu efter mig "Hej, Blaubeuren!"


Ett praktexemplar på ett Blaubeuriskt berg!


Betyder den här skylten att det är ett naturreservat eller att man ska akta sig för aggresiva örnar? :(


Tyskarna är inte så trevliga ändå, här är man ute och går i ett alldeles underbart landskap och så sätter de upp sådana här otrevlig dödskalleskyltar :(


Plommon!


Men plocka dem fick man inte, nejnej, de snåla tyskarna ville ha sin plommonträdgård för sig själva. Hindrade inte oss från att slå ned några med en lång pinne och smaka :)Pimp my chairTysk häxa

Förfärlig dag igår. Huvudvärk. Och språkkurs med deltagare som alla var Hej-jag-är-+25-och-går-den-här språkkursen-eftersom-jag-gift –mig-med-en-tysk-människor…Sista timmen var jag förfärligt hungrig. Ville hem. Bestämde mig för att äta i Ulm. Letade efter Subway. Hade olyckligtvis glömt var Subway låg irrade runt hittade inget bra substitut, irrade lite mer  och dog lite mer för var sekund men hittade tillslut Subway ändå. Fortfarande ingen vitlöksdressing. :(

Lite mättare och med lite mindre huvudvärk gick jag för att köpa schampo, balsam, tvål och foundation efter som jag ändå väntade på tåget. Hade redan bestämt vad jag skulle ha så jag skulle bara köpa det. Hittade till min stora lycka den foundation jag ville ha men olyckligtvis frågade just då en tysk häxa till 35+årig hej-jag-vill-vara-20-igen om jag ville ha hjälp. Och knappt hann jag svara innan hon insisterade pü att få sminka mig och pröva en hel massa foundations. Allt medan hon förfärat pratade om hur fruktansvärt torr min hy var, och så röd den var! Vadför hudlotion använde jag? Jag använde väl hudlotion, jag MÅSTE använda hudlotion. Tillslut bestämde hon sig för att det inte ens var möjligt att sminka mig om jag inte smörjde in mig med någon lotion först. Så FRUKTANSVÄRT torr hy hade jag. Eftersom jag var förvirrad och hon pratade ur ett språkvetenskapligt pespektiv en mycket spännande Tyskengelska så gjorde jag som hon sa och hon satte igång med att täcka mitt ansikte med ett tjockt lager fondation och sedan ett tjockare lager rouge.

Glatt visade hon mig att hon faktiskt lyckats med den oerhörda bedriften att lyckas dölja mina röda kinder, torra panna och finniga haka och allt vad hon nu sa. Sedan visade hon vilka produkter hon använt och pratade med mig som om vi var nära vänner. Jag såg ut som om jag hade en mask inte ett ansikte. Jag gick därifrån utan att köpa någonting men tackade ödmjukast för självförtroendeboosten i alla fall

Die Frau

 

7oktober 2009

18.27 Die Frau* ringde mig på porttelefonen och hade ett långt upprört samtal på sväbisch med mig. Förstod inte det minsta. Då kom hon upp till lägenheten och pratade ännu en kvart. Förstod lite grann. Tror att jag hade glömt att släcka lyset i trapphuset.

 

* Hon äger huset, bor i det, är himla trevlig men ganska uråldrigRunskamrat med vissa brister

Min rumskamrat är utmärkt trevlig, det är hon faktiskt. Men hon har en brist. En som jag kanske får svårt att ha överseende med. Hon envisas med att så fort hon stiger upp på morgonen, eller kommer hem på kvällen, ja kort och gott så fort hon är i lägenheten, sätta igång radion. Och inte är det rockklassiker heller. Mest bara jobbig klubbmusik och värdelösa hitlåtar. Kanske blir jag galen snart.

 

Jag har ju min egen musik i datorn ja, men inga högtalare värda namnet. Och vad är det då för mening med hårdrock?


Ich habe angst von mir

Igår lagade min rumskamrat en speciell tysk maträtt till mig. Någonslags surkål med bacon och potatiskmos... Det såg jätteäckligt ut och ni hör ju själva att det låter jätteäckligt också. Men det var det inte, det var jättegott.

Jag blir nästan rädd för mig själv.

Senare idag ska jag på den übersvåra språkkursen och tidigare idag gick jag runt i Blaubeuren och delade ut affischer bärandes på en golvlampa.Sommarvärme

Idag är det sinnessjukt varm i Blaubeuren, alltså högsommarvarmt fast i oktober. Vad fan håller tyskland på med liksom? Har någon gett landet tillåtelse att ha greklandvärme, eller är det bara uppkäftigt?

Har varit på en lång promenad med rumskompisen idag, upp för små berg och ned för dem nu sitter jag på kontoret och har nyss ringt en kvinna i Ulm för att bekräfta anmälningen till den där svåra kursen som jag ångrar att jag anmälde mig till... Det gick sådär, för tyvärr har jag glömt hu man pratar engelska. Alltså verkligen, jag har glömt hur man pratar engelska. Blackout, är väl det enda jag kommer ihåg. Umgefärlich. 

Gasspisen är uppkäftig

 

 Ser ni det här, min spis har ingen gradering, Fuck gradtalen tänkte den och kör kanske mest på känsla. Men hur ska jag kunna baka? :(

Oätligt

Man kan inte äta det diskmedel som finns i lägenheten :(


En dag i Ulm, staden med katedralen

Hallo menie kleine Walrossblog :)

Idag har jag varit i Ulm, en ganska snygg stad med världens högsta katedral i sitt centrum. Där skulle jag träffa EVS*-chefsmannen Thomas. Tyvärr bestämde sig min telefon för att den inte riktigt ville fungera i Ulm så vi fick lite svårt att hitta igen varandra. Nå, inte mig emot, jag hittade en The Body Shop-affär och en Subway att underhålla mig med. Dock verkar inte vitlöksdressingen finnas i Tyskland. En tung motgång. Mycket tung.

Operation köp- så-mycket-som-möjligt-på-underbara-Body-Shop, inledd!

 

Nå tillsist bestämde sig telefonen för att den nog var sammarbetsvillig ändå och jag kunde kontakta Thomas och träffa honom. Han ville bjuda mig på lunch men det fick han inte för jag hade ju redan förlustat mig med Subway :( Nå, en kaffe fick han bjuda på och sen gick vi till hans kontor där han satte in pengar på mitt konto så nu har jag faktiskt någonting att leva av :) Det visar sig dessutom att han arbetar som ressigör och i egenskap av detta lovar han mig att jag ska få se någon föreställning han gjort :) Det visade sig också att det finns fyra andra volontärer i området varav en är från Sverige och att jag ska ha regelbundna möten med dessa och Thomas. Sehr gur, Sehr gut!

Sen begav jag mig ensam ut i den stora staden Ulm för att prata med en kvinna som arbetar på språkskolan och då råkade jag anmäla mig till en jättesvår tyskakurs. Så här i efterhand inser jag att jag nog alltid borde ha med mig en övervakare som kan stoppa mig från att fatta beslut likt detta. Nåja, gjort är gjort...

 

Jaha, vad ser vi här vad har vi här? Tee, riktigt te från en riktigt Ulmisk** tehandel i vilken en kvinna som tyckte att jag pratade bra tyska arbetade. Liebe :)

 

So, das whar alles für heute

Tschüs

*Europeen Volontery service (Nej jag kan nog inte stava till det, men som vi alla vet är det tanken som räknas)
** Jag får böja ord som jag vill!

Fira din jul med Lidl ! :D

I detta nu sitter jag på kontoret. Hur häftigt är jag inte? Jag har ett kontor! Nå, det var inte därför som jag besvärar er med ännu ett inlägg.  Nej då, jag ville bara berätta för er att Lidl har tagit fram julskyltningen. Nu. I oktober. Och ja, jag har handlat på Lidl. Förlåt, det ska inte upprepas. För kom igen, inte ens i Tyskland är det okej.


Förresten så sitter min rumskompis i rummet bredvid mig, hon arbetar. Och medan hon gör det så lyssnar hon på julsånger. Kanske ska jag gå till Lidl och köpa en chokladkalender åt henne :)

Tyska barn får mat

Idag har jag serverat tyska barn en massa mat. Barnen fick pasta och ost. Så givmilda är vi här på..eh, ja, vad nu det här stället heter där jag arbetar.

I morgon ska jag till Ulm. Osäkert vad jag ska göra där men dit ska jag. Osäkert också hur jag ska komma dit men som sagt, dit ska jag. Ulm. Ja, varför inte.

Adjö, Valross

Fresh

Och förresten 19:00 igår lyckades jag duscha! (Nästan i alla fall)

Gasspisen hatar mig :(

Och gasspisen då. Ja, jag har nästan lärt mig att få igång den nu. Har lagat mat två gånger och använt en och en halv tändsticksask... ducktig tjej! Har också frågat George om jag kan få en brandvarnare till lägenheten. Detta ska fixas. Och, eh, ja, jag är världens fegaste människa och vill inte leva utan en brandvarnare. Acceptera detta och gå vidare! Bjuder på en Bild på ett Blaubeur-iskt landskap innan jag cyklar hem för att återigen tampas med spisen.

Cyklade runt här igår, det var nära att jag försent upptäckte att cykeln faktiskt inte har så bra bromsar. Jag vet, jag vet, det ser platt ut men ni ser det där berget, vägen går upp på detDjävulskastrullenEn sån fin kastrull tänker ni. Ja det tänkte jag också. Men detta mina vänner är djävulens kastrull. Dess handtag blir varma när man kokar potatis i den. Jättevarma :( (Att köpa till lägneheten, grytlappar!)

Kunst


Öl

Och det här med att tyskarna dricker mycket öl förresten. Det stämmer. Glasen, alla glas, är gigantiska. Vi snackar litersglas här och då har jag bara varit på kafé …

Jag har appropa öl, förresten, sa har jag köpt olivenöl. Olivenöl! Och det tror  de att jag ska ha i maten? Jag vägrar att ha nagonting som heter olivenöl i min matlagning :(

 

 


Fräsch tjej 18, söker sällskap

3 oktober, 2009

12:15 Alldeles ensam. Rumskamraten, som förresten röker -Vi har fortfarande gasspis och jag är fortfarande rädd för att dö..- har åkt någonstans över helgen. Det är väldigt skönt att vara ensam. Men jag fattar fortfarande inte hur man använder duschen. Fräsch tjej 18, söker sällskap...

I skafferiet fanns mjuka potatisar. I kylen fanns mögliga, bönor, tomater, plommon och champinjoner. Igår handlade jag nytt men jag har inte vågat slänga det gamla än. Borde kanske säga till om det. Ja, jag vet inte. Nämnde jag att hon bara pratar tyska och spanska? Vi har så att säga lite svårt med kommunikationen. Men hon verkar faktiskt väldigt trevlig och inte ger hon upp försöken att kommunicera bara för att jag inte förstar nagonting...


Die Wohnung

2 oktober, 2009

 

22:00 Jag kommer väl så småningom till rätta. Lägenheten är helt okej om man bortser från att varmvattenberedaren drivs med en öppen låga och att den har en gasspis. Låt oss be gudarna om att få slippa gasläckor... Nå, förövrigt så har alla rum utom badrummet och köket heltäckningsmattor och mitt rum saknar värmeelement(eller dylikt) dessutom har det världens fulaste gardin. För att avhjälpa detta så har jag hängt upp två målade träfigurer i den och den blev faktiskt mycket bättre. Jag har också smyckat väggarna med fotografier och avlägsnat världens fulaste badrumsmatta som av någon outgrundlig anledning låg nedanför min säng som förövrigt är utrustad med jordens största kudde. Seriöst. Gigantisk. 5 gånger så stor som mitt örngott.

 

Och jag fattar inte hur man får varmt vatten i duschen.


Aha, ser ni? Jag har en fotölj! Och ser ni vem som sitter i fotöljen? Det är Flodis, säg ; HEJ FLODIS :) (även Andera Junior sitter i fotöljen)


Min asfula gardin och en blau trä man :)


The eye


Köket, allmän intredning fran 50-taletBadrummet, till höger ser ni badkaret/duschen som jag alltsa inte alls förstar hur man använder. Antagligen är det nagot fel pa mig :(


Resan

Aha, men välkommen tillbaka käraste lilla valrossblogg. I detta nu sitter jag på das Büro vilket är det enda stället med Internet i denna värld dom heter Blaubeuren. Men låt oss inte gå händelserna i förväg. Vi börjar med:
Resan

1 oktober, 2009

 08:30: Tåget ger ifrån sig spöklika ljud, jag har druckit upp min drickyoghurt och läst i Kupé att plastpåsen är värdelös ur miljösynpunkt. Bestämde mig för att minimera användandet av denna vara.

 
08:32: Jag är alldeles ensam. På ett tåg. Jag är på väg till Tyskland. Jag har inte gråtit än.


 09:43: Egentligen borde jag se detta som ett äventyr. Ni vet, om livet vore en fantasy saga så vore det här mitt quest. Men om mitt liv vore en storslagen fantasysaga om hissnande äventyr och djup vänskap så skulle säkerligen Jörgen ha fått följa med mig.


 09:45 Jag börjar bli hungrig.


 10:10: Har ätit. Gick till Bistrovagnen och köpte te. 15 kr, rena rånet tänkte jag men nu har jag ändrat mig.


 10:12: Manpower bjöd på frukosten Bl.a. en sån där WASA hårdbrödssandwich. Den smakade chips OCH jag har smulat ned allt i min närhet.


 10:13: Kvinnorna bakom mig tycker att det är hysteriskt roligt att en av dem blandade ihop Cream cheese med Green Cheese. De har skrattat en kvart. Och så fort det blir tyst en minut eller två så för någon det på tal igen. Haha. Ha.


 10:23: Jag är alldeles för trött för det här. Jag saknar Mysjkin.


 10:25: Paradise Lost’s skiva symphony X gör mig vacker.


 10:26: Hur i hela världen ska jag få ut min väska när alla de andra väskorna blockerar vägen?


 10:53: Den dagen då Lordi vann Melodifestivalen; Ett litet steg för Finland men ett jättekliv för mänskligheten.


 11:31: Auf Arlanda. Det är hiskeligt mycket thailändare här. Är alla bärplockare på väg hem?

 

11:33: Nå, det är åtminstone förhållandevis lugnt här. Nu öppnar jag Unge Herr O. Stenvalls paket.

 


11:43: HAHAHAHAHAH Åh, O. Stenvall du är fantastisk <3 (en Merci-ask som när man öppnar den med O.Stenvalls röst sjunger I'm so happy I'm so glad that I met you, I like to thank you and thank you means Merci)


 12:19: Incheckning med tre kilos övervikt. Hon sade att Lufthansa är ganska hårda på vikten men hon tog inget betalt. Betalar man någon annanstans? L  Jag vill åka hem!! Hungrig igen…


 12:21: Det är lättare att se detta som ett dumt beslut om man är hungrig. Bäst att äta…


 12:47: MAAT (på Wayne’s, sallad. Asdyrt) Organiskt framställd lemonad till. Varsågod världen.


13:13:  Mätt. Undrar dock fortfarande hur jag tänkte med det här.


 13:14: Har sms:at Maria och frågat om man betalar övervikten någon annanstans. Hon har ännu inte svarat.


 13:15: Mer än hälften av salladen är kvar. Well that was money well spent.


 13:17: Nå, detta är lite som en fantasybok ändå.. Nej, håll bara käften!


13:26: En ashäftig flygkapten med en ashäftig flygkaptensmössa gick just förbi.


 13:27: Förbundet för slipsnissar har visst möte här bakom mig.


 13:28: Sms:ade Jörgen och bad henne komma hit för att kolla på slipsnissarnas möte.


 13:30: Väskan är trasig! :( 


14:47: Väskan är på ett mycket mystiskt sätt lagad och Jörgen har svarat och skrivit att hon tyvärr inte kan
komma men att jag inte ska vara ledsen för att Fåret Shaun finns i Tyskland också. Jag är ändå ledsen. Jag har också införskaffat två tidningar. En till Anders Allt om Historia och en till Tiffany Cosmopolitan. (Skäms)


14:50: En timme till avgång. USCH planen mullrar och himlen är grå. Jag vill inte upp i luften, jag vill inte. Vill inte. Vill inte. Jag struntar i om det är tusen gånger säkrare än att åka bil. Man kan ramla ned!

15:00 Har nu sänkt mina sista svenska kronor till röda korset.


16:15 Vem fan har gett världen tillåtelse att se ut som ett lapptäcke uppifrån?


Inget mer skrevs på denna min resa. Men trots detta kom jag säkert fram till Stuttgart, hittade både min väska och de som skulle hämta mig. Bilfärden till Blaubeuren gick bra den med och nu är jag här. Fast att jag ibland önskar att jag inte var det.

 

 


RSS 2.0